Halvorsen skryter av sitt internasjonale Glimt-lag

Men forventer at flere blir solgt til utlandet.

BODØ (Dagbladet): To langskudd satte en støkk i Bodø-publikummet på Aspmyra i kveld, men til syvende og sist vant Bodø/Glimt fullt fortjent 4-2, etter scoringer av fire utlendinger.

- Vi er en fargerik gjeng. Men i bunnen ligger det at vi alltid skal ha en spillerstall der 60 prosent er nordlendinger. Det har vi nå også. Da er det litt tilfeldig at våre fire mål scores av tre mann fra Senegal og én fra Jamaica. Det viktigste er at fotballen vi spiller, er fargerik. I kveld var den det, fastslo Halvorsen overfor Dagbladet, etter 4-2 over Sogndal og årets første trepoenger.

To suksesser fra Senegal Vieux Sané og  Papa Alioune Ndiaye - populært kalt Badou - har kjent hverandre i 10 år, siden de kom til klubben Diambars fotballakademi i hjemlandet Senegal som 13-åringer.

 Nå har de vært i Bodø og Glimt i tre-fire år, og Halvorsen sier:

 - De to gutta er nesten som bodøværinger å regne. Glimt har gjort en fabelaktig jobb med å integrere dem i klubben og byen.
 
Halvorsen sier rett ut at stopperen Sané og midtbanespilleren Badou allerede nå er for gode for Tippeligaen.

 - Begge kommer før eller senere til å havne i en av de store ligaene. Det har jeg sagt lenge. Vi får bare håpe at det blir en stund til - og at Glimt både får glede av dem, og penger for dem.

Selv sier Badou til Dagbladet:

 - Jeg er fortsatt i utvikling, og kjenner jeg blir bedre og bedre for hver kamp i Tippeligaen. Nå venter Rosenborg. Det blir tøffere.
 - Hvordan feires kveldens seier?
 - Den feires hjemme i Senegal, av familien, som alle har sittet hjemme i mitt hus og sett kampen på streaming. Det får holde. Jeg skal ta det helt med ro. Gleder meg til to dager påskeferie. Jeg skal ikke gå på ski. Skigåing passer ikke for afrikanere, ler Badou.

 
Tredjemann fra Senegal Rett før seriestart signerte Halvorsen en tredje senegaleser, Mouhadou Moustapha Ndiaye, populært kalt Mos. I går kom han inn for nettopp Badou. Unggutt-spissen scoret på første forsøk, rett før kampslutt.
 
- Mos er en tøffing. Han har kjempet seg til kontrakt med Glimt. Han er bare 19 og kan ha en stor fremtid, sier Jan Halvor Halvorsen.

USA, Jamaica og Estland  To andre spillere som treneren selv har signert i sin regjeringstid på halvannet år - den amerikanske backen Zarek Valentin og den jamaicanske vingen Dane Richards - har også imponert i den påskefargede Glimt-drakten.

 - Zarek snakker allerede godt norsk, og er meget godt etablert og integrert i Bodø. Også Dane trives stadig bedre. Han er jo også en meget populær kar blant fansen, sier Halvorsen om den tidligere Burnley-vingen. Som nok er Tippeligaens raskeste spiller, og som i går scoret sitt andre tippeligamål på like mange starter (stod over med strekk mot Vålerenga forrige helg).

Pavel Londak fra Estland står i mål for Glimt. Som han har gjort siden 2007. I går hadde han mildt sagt ingen heldig dag på jobben, men nyter stor tillit fra treneren, som sier:

- Pavel kan ikke regnes som utlending. Han har spilt for Glimt lenger enn nesten alle i stallen. Pavel er bodøværing.