Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling

Halvorsen slått på målstreken

Colombianer overlistet Halvorsen i Handzame Classic.

DOFFEN: Kristoffer Halvorsen under Nokere-Koerse. Foto: Tim De Waele.
DOFFEN: Kristoffer Halvorsen under Nokere-Koerse. Foto: Tim De Waele. Vis mer

(procycling.no): Kristoffer Halvorsen skulle forsvare seieren sin det belgiske endagsrittet Handzame Classic fredag.

Åttemannsbruddet som ble dannet tidlig i etappen ble kjørt inn på den siste runden, og dermed var det duket for en massespurt, scenarioet Skys spurttalent hadde håpet på.

Etter å ha hatt en perfekt posisjon inn på oppløpet, så det ut som om Halvorsen skulle klare å ta seieren for andre år på rad, men Quick-Steps Alvaro Jose Hodeg smøg seg forbi og tikk Quick-Step Floors femtende seier for sesongen.

Kristoffer Halvorsen ble nummer to, mens Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe) ble nummer tre.

Kaotisk avslutning

Oskar Riesebeek (Roompot) var den siste av rytterne i bruddet som ble hentet. Med drøye ni kilometer igjen var det over for den aggressive nederlenderen.

Deretter var det ymse forsøk på å komme avgårde fra hovedfeltet, men feltet var ikke villige til å la flere ryttere stikke fra.

Det var tett og nervøst på de smale, belgiske veiene, og det gikk en flere små velt på slutten. Quick-Steps Florian Senechal og Lotto-Soudal-rytter Lawrence Naesen var blant dem som måtte smake på både asfalt og jorder.

Det var ingen lag som klarte å danne et fullblods spurttog, og det var en kaotisk avslutning på de siste kilometerne. Halvorsen hadde to hjelperyttere rundt seg med tre kilometer igjen.

Illsint Halvorsen

I spurten fikk Kristoffer Halvorsen hjulet til Bora-hansgrohe-toget. De kjørte for Pascal Ackermann, mannen som tok sølv bak nettopp Halvorsen i U23-vm i Qatar i 2016.

Nordmannen hadde få problemer med å passere tyskeren, men på Halvorsens hjul igjen, lå colombianeren Alvaro Jose Hodeg. Quick-Step-rytteren hadde et bedre kick enn 21-åringen fra Kristiansand. Dermed kunne Quick-Step juble over nok en seier.

Over målstreken kunne man se at Halvorsen var tydelig skuffet over å ikke ta seieren hjem.

Han slo i styret og så meget skuffet ut.

Joker klarte ikke å følge opp fjorårssuksessen

Joker Icopal kjørte også rittet. Det norske laget var lenge synlige i feltet, men klarte ikke å plassere seg foran i den kaotiske spurten.

Rasmus Fossum Tiller så meget god ut over brosteinsbakken Kemmelberg. Den norske mesteren prøvde å sitte foran mot spurten, men kom seg ikke frem i det tette hovedfeltet.

Ole Forfang var også frempå, og befant seg på et tidspunkt i en tremannsgruppe som jaget bruddet som lå foran. De ble dog kjørt inn av feltet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling