- Halvparten ønsker ham dit pepper'n gror. Andre mener vi ikke kan vende Suarez ryggen nå.

Den norske Liverpool-fansen er delt i synet på Suarez.

BITTET I NATAL: Luis Suarez sjekker tenna sine etter å ha bitt Italias midtstopper Giorgio Chiellini under VM-kampen i Natal i går. Dommeren fikk ikke med seg episoden, og delte dermed ikke ut kort for bitingen, men Suarez har frist til klokka 22 i kveld, norsk tid, med å komme med sin versjon til FIFA. Han kan trolig vente seg en lengre utestengelse. Foto: Ricardo Mazalan / AP / NTB Scanpix
BITTET I NATAL: Luis Suarez sjekker tenna sine etter å ha bitt Italias midtstopper Giorgio Chiellini under VM-kampen i Natal i går. Dommeren fikk ikke med seg episoden, og delte dermed ikke ut kort for bitingen, men Suarez har frist til klokka 22 i kveld, norsk tid, med å komme med sin versjon til FIFA. Han kan trolig vente seg en lengre utestengelse. Foto: Ricardo Mazalan / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Luis Suarez diskuteres naturlig nok like intenst og heftig blant den norske Liverpool-fansen som i resten av fotballverden i dag.

liverpool.no raser detbatten om spissens framtid etter den famøse episoden hvor Luis Suarez beit den italienske midtstopperen Giorgio Chiellini under VM-kampen mot Italia i Natal i går.

- Blandede meninger Ifølge redaktør Torbjørn Flatin er det i øyeblikket 50/50 på spørsmålet om Liverpool nå må kvitte seg med Luis Suarez, etter at den utuguayanske spissen har satt tenna i en motspiller for tredje gang i karrieren.

- Det er veldig blandede meninger om Suarez. Halvparten ønsker han dit peppern gror, mens den andre halvparten mener vi ikke kan vende han ryggen nå, sier Torbjørn Flatin til Dagbladet.

- Må kvitte seg med han der Her er et par av innleggene som er publisert på supportersida:

«Pffft.. blir helt paff.. nå må klubben kvitte seg med han her.. driter i hvor mange mål han scorer, han ødelegger klubben sitt rykte hver gang han gjør disse tingene..»
Emil Strand Fallet

«Idiotisk, men me veit at han er ein type som kortsluttar. Han har gjort dette før og kome tilbake. Heng ikkje fyren. Biting er flaut og primitivt, men andre set inn karrieretruande taklingar eller skallar ned motspelarar. Suarez får sona kampane han får, og neste sesong vera med å føra Liverpool til PL-gull.»
Tor Jæger Koppang

- Trenger hjelp Redaktøren for den norske supporterklubben tilhører selv den halvdelen som mener Liverpool ikke må kutte hånda av Suarez.

- At han har bitt igjen er helt uvirkelig. Jeg trodde det var et tilbakelagt kapittel, så jeg er fortsatt i sjokk over at han har gjort det igjen. Men jeg synes ikke vi kan vende han ryggen. Hvem vil være tjent med det?, sier Torbjørn Flatin.

- Men at han fortsatt trenger hjelp er selvsagt hevet over enhver tvil. Derfor tror jeg også at det mest fornuftige for Suarez selv vil være å fortsette i Liverpool. Her har han vært lykkelig og oppført seg bra det siste året.

- Vil backe han utad - Men er det en grense for hvor mange overtråkk man kan tillate fra en spiller?

- Ja, det er jo det. Derfor tror jeg nok at han vil få en skarp advarsel internt fra Liverpool-ledelsen, selv om de kanskje vil backe han utad. Hadde dette skjedd i Premier League, så tror jeg han ville vært ferdig i Liverpool, men ettersom det skjedde som Uruguay-spiller, så tror jeg Liverpool lar saken ligge på FIFas bord, og respektere den dommen de kommer fram til.

- Ikke på billigsalg Allerede før gårsdagens biteepisode så florerte overgangsryktene rundt Luis Suarez.

Spørsmålet nå er selvsagt om Liverpool ønsker å kvitte seg med bråkmakeren, og hvorvidt det finnes klubber som er villig til å betale dyrt for en spiller med det frynsete rullebladet til Luis Suarez.

Torbjørn Flatin tror uansett ikke at Liverpool vil la spissen gå på billigsalg i sommer.

- Det ryktes at det skal være en salgsklausul i kontrakten til Suarez på rundt 70-80 millioner pund. Om noen betaler det, så kan det tenkes at klubben tenker seg om både en og to ganger.

- Men jeg tror ikke Liverpool er villig til å la han gå på billigsalg, for eksmempel 30 millioner pund, for å bli kvitt et problem. Til det er han for verdifull på banen. For det er ingen tvil om at Suarez er et fotballgeni, og noe av genialiteten skyldes nettopp at han har «gatas instinkt», hvor rullgardina noen ganger går ned når det ser som mørkest ut, sier Torbjørn Flatin.

- Ikke svekket omdømme - Vil det være skadelig for Liverpools omdømme om de stiller seg bak spissen etter nok en epsiode?

BITEMERKE: Italias Giorgio Chiellini viser fram bitemerkene etter tenna til Luis Suarez. Foto: Reuters / NTB Scanpix
BITEMERKE: Italias Giorgio Chiellini viser fram bitemerkene etter tenna til Luis Suarez. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tror det ville vært verre for Liverpool å stille seg bak spilleren om det hadde vært en rasismesak. Slik det er nå tror jeg ikke omdømmet til Liverpool blir vesentlig svekket, ikke minst ettersom det skjedde i en landskamp for Uruguay. Det er mer omdømmet til Suarez selv som får seg en ny smell.

Fra Liverpool-hold har det foreløpig vært stille, men Flatin tror det diskuteres intenst i klubblokalene nå.

- Det er nok noen krisesamtaler i Liverpool nå, for å finne ut hvordan de skal håndtere denne saken. 

Frist til 22.00 i kveld Suarez selv valgte ikke den ydmyke taktikken å legge seg helt flat etter kampen. I stedet bagatelliserte han biteepisoden.

- Jeg hadde kontakt med skulderen hans, ikke noe mer enn det. Denne typen situasjoner oppstår hele tida, sa han ifølge den uruguaynske TV-kanalen Subrayado.

FIFA har opprettet sak mot Suarez, og har gitt spilleren og det uruguayanske fotballforbundet frist til klokka 22 i kveld, norsk tid, med å komme med sin versjon av saken.

SJOKKERT: Redaktør Torbjørn Flatin for Liverpools norske supporterklubb er sjokkert over Suarez' oppførsel, men mener klubben likevel ikke må vende ham ryggen. Foto: Privat
SJOKKERT: Redaktør Torbjørn Flatin for Liverpools norske supporterklubb er sjokkert over Suarez' oppførsel, men mener klubben likevel ikke må vende ham ryggen. Foto: Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer