Halvskadd og rundlurt

MADRID (Dagbladet): Real Madrid- Molde 4- 1. - Det føltes som om jeg hadde vært på cruise en hel måned, sier Pål Lydersen. Allerede etter 25 minutter var han stiv i beina. Erik Brakstads halvskadde redningsmann hadde skyld i tre av fire baklengsmål i går.

Erik Brakstad satte Pål Lydersen inn i forsvaret for å skape trygghet mot Real Madrids stjernegalleri. Veteranen har knapt trent den siste måneden. Strekkplager og betennelse har satt sørlendingen ut av spill. Det gikk veldig bra før pause. Og veldig galt etterpå. Allerede i pausen var Lydersen helt skutt. Han vurderte å gå av banen, men valgte sjøl å fortsette.

- Det er alltid et helvete til å begynne med, sier han.

- Pål er voksen nok til sjøl å si fra, sier Brakstad.

I går trasket Lydersen av banen seks minutter før slutt. Da hadde han gjort seg skyldig i 2- 0 og 3- 0, og medskyldig i 4- 1.

- Jeg hadde ikke fart som normalt. Det var helt uvirkelig, sier han.

Trengte treninga

Baklengsmålene som spikret på lokket for Molde - 2- 0 og 3- 0 - beskriver Lydersens manglende fysikk for tida. Da ble han distansert av Savio og Guti. Savio scoret, Guti ble krystallklart felt, og Savio satte inn sin andre scoring fra straffemerket.

At Molde må bruke en dårlig trent og halvskadd midtstopper bare i kraft av rutinen, sier alt om lagets forsvarskrise denne høsten. Lydersen sier det slik:

- Serien og cupen er mye viktigere. Jeg måtte komme i gang før kvartfinalen mot Lillestrøm lørdag.

Savios magi

Champions League har med andre ord tredjeprioritet for Molde. Bare seriesølv eller cupsuksess kan gi e-cupspill neste sesong. Men Lydersen er sikker i sin sak:

- Jeg tror vi vinner kamper i mesterligaen denne høsten.

Det var ikke mye som tydet på det da Real Madrids verdensstjerner tok fram ekstremferdighetene sine i går. De behøvde ikke oppføre seg som et kollektiv. De behøvde heller ikke presse fram motivasjon. Det holdt mer enn nok med brasilianske Savios silkeføtter.

- Flere spillere og klubber får føle hva han kan, sier Brakstad.

Tipser om spillere

Brakstad tok ikke selvkritikk for at Lydersen ble for lenge på banen. Den avgjørelsen tok Lydersen sjøl. Brakstad stoler blindt på mannen som pendler mellom Kristiansand og Molde for å spille fotball. Faktisk har Brakstad rådført seg med Lydersen om hvilke spillere han bør kjøpe før neste sesong.

- Jeg har tenkt på noen navn. De har Brakstad fått.

Sjøl har han fått OK fra familien til å ta en aller siste sesong for Molde. Han har sett for mange morsomme fotballkamper fra sidelinja denne sesongen. Den i går var absolutt ikke blant dem.

- Det var ikke marerittaktig, sier Lydersen.

Men det var ikke langt ifra.