Halvt danske Dekkerhus vet hvordan Norge skal ta seg til finale

Risikerer husfreden.

HALVT DANSK: Halvt danske Cathrine Dekkerhus er klar på hvem Norge må stoppe skal det bli avansement mot Danmark. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
HALVT DANSK: Halvt danske Cathrine Dekkerhus er klar på hvem Norge må stoppe skal det bli avansement mot Danmark. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KALMAR (Dagbladet): Cathrine Dekkerhus (20) er en av Norges fem mesterskapsdebutanter under EM i Sverige. På torsdag venter Danmark i semifinalen, en kamp som blir litt spesiell for henne.

Dekkerhus er halvt dansk, og sier til Dagbladet at hun kjenner godt til den danske fotballen.

- Ja moren min er dansk, så det blir nok litt fight der, men jeg tror fortsatt jeg får lov til å komme hjem selv om det skal bli finale, flirer hun.

Vanvittig lærerrikt Selv om Dekkerhus tidligere har vært med på ulike ungdomsmesterskap, er dette hennes første opptreden på den største internasjonale scenen. 20-åringen forteller at hun nyter hvert sekund av det.

- Det er kjempestort og vanvittig lærerrikt å være her som mesterskapsdebutant. Jeg har vært på U20-VM i Japan og EM i Italia tidligere så det er ikke helt nytt, men dette er noe annet. Profesjonaliteten sportslig og ikke minst interessen — det er kjempestas, sier hun.

Til daglig spiller Dekkerhus for de norske mesterne Stabæk med flere av de andre profilene på landslaget. Det er ikke mange utenlandske spillere på Bærums-laget, men en av dem er danske Katrine Pedersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer