Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Halvveis til VM

Kevin Muscat scoret kampens eneste mål da Australia vant 1-0 i den første av to kamper mot Uruguay om den siste VM-plassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I kveld er vi alle glade for at vi vant, men jobben er bare halvgjort. Vi skal ikke feire dette. Vi er bare halvveis til VM, sier Muscat.

Australia førte det meste av kampen, men skapte få store sjanser mot et godt uruguayansk forsvar anført av Juventus-stopper Paolo Montero.

Harry Kewell sto for mesteparten av det kreative som ble levert fra «The Socceroos», og det var også han som la innlegget da Paul Agostino ble dratt ned. Wolves-spilleren Kevin Muscat satte inn det påfølgende straffesparket med elleve minutter igjen å spille.

Australia virket fornøyde med 1-0, og skrudde ned tempoet de siste minuttene. Det er klart gunstig for dem å ikke gi Uruguay bortemål, men det kan bli vanskelig nok å ikke tape med to mål i Montevideo.

Søramerikanerne viste liten vilje til å angripe i dag, men avslørte likevel offensive kvaliteter som vil bli langt farligere på hjemmebane. For eksempel vil Inter Milans offensive midtbanespiller Alvaro Recoba få skyte også innenfor 30 meters hold. Da blir forsøkene hans enda farligere, selv om de ikke var helt håpløse i dag heller.

- De hadde en sjanse i dag og benyttet den. Men det er 90 minutter igjen i Uruguay og jeg tror vi kan snu dette, sier Uruguay-trener Victor Pua.

Australia - Uruguay 1-0

(0-0)

A: Muscat (str. 79).

Australia: Mark Schwarzer, Craig Moore, Tony Vidmar, Kevin Muscat, Shaun Murphy, Brett Emerton, Stan Lazaridis (Paul Agostino fra 46. min.), Josip Skoko, Paul Okon, Mark Viduka, Harry Kewell.

Uruguay: Fabian Carini, Alejandro Lembo, Paolo Montero, Gianni Guigou, Washington Tais, Alvaro Recoba, Pablo Garcia, Gonzalo De Los Santos, Dario Rodriguez, Federico Magallanes, Ernesto Chevanton (Mario Regueiro fra 77. min.).

SLUTT: Der blåser dommeren av! Australia tar en fortjent seier, selv om Uruguay forsvarte seg godt. Søndag går returkampen i Montevideo.

90. min.: Kampen er inne i andre tilleggsminutt, og folk piper fordi dommeren ikke blåser av.

89. min.: Uruguay kontrer, men Regueiros skudd ender bare med corner. Corneren blir ikke skikkelig avklart, og løftes på nytt inn i feltet, men Lembo header utenfor.

83. min.: Australia ta seg god tid, og virker fornøyd med ettmålsledelsen. Hvis den holder seg kampen ut uten bortemål for Uruguay, er det trolig et godt utgangspunkt for «The Socceroos».

79. min.: 1-0 Kevin Muscat! Fra straffemerket setter Wolves-spilleren inn sitt tiende landslagsmål.

78. min.: Straffe! Kewell legger inn til Agostino som holdes, og faller.

77. min.: Mario Regueiro kommer inn for Chevanton.

72. min.: De siste minuttene har Australia presset sammenhengende. De bør absolutt ha et mål å gå på hvis de skal ha noe håp i returoppgjøret søndag.

69. min.: Kewell legger godt inn fra venstre, men Agostinos treffer der stanga møter tverrliggeren - men på utsiden av krysset. Kanskje hadde tigerspranget til Carini holdt til redning om ballen hadde gått innenfor. God mulighet uansett.

67. min.: Mark Viduka kaster seg med foten først inn i en duell med Carini, som holder ballen. Fire-fem av Uruguays spillere står brått over den sterke Leeds-spissen, men det løser seg i fredelige former.

65. min.: Store muligheter for Australia etter frispark, men dommeren har blåst frispark, muligens for offside. Men dødballer har skapt de fleste sjansene i denne kampen, og kan fort bli avgjørende.

57. min.: Recoba skyter hardt, men godt til side for mål fra 25 meter. Uruguay har 10 skuddforsøk mot Autralias 5 hittil, men bortelaget har skutt mye fra veldig langt hold.

52. min.: Uruguay får sin første corner i kampen, men forsøket mot første stolpe fører kun til utspill fra Schwarzer.

49. min.: Agostino feller Tais, og Uruguay får frispark 30 meter fra mål. Recoba slår inn i feltet, der Gonzalo De Los Santos header like til side for mål. Det ser imidlertid ut til at Schwarzer har kontroll.

48. min.: Australia får sitt tiende hjørnespark i kampen mot Uruguays null.

46. min. Paul Agostino er kommet inn for Stan Lazaridis i pausen. 1860 München-spilleren skal spille spiss sammen med Viduka, mens Kewell ser ut til å trekkes ned på midtbanen.

PAUSE: Australia har ikke klart å skape all verdens av farligheter. Det bør de gjøre i andre omgang, om de vil komme til VM. Det kan være greit å ha med seg en ledelse til Montevideo.

41. min.: Recoba bryter inn i feltet, men en sklitakling fra Stan Lazaridis stopper ham.

37. min.: Shaun Murphy header en corner utenfor ved bakerste stolpe. Australierne når høyest i de fleste duellene, men for mange av cornerne er slått rett i klypene på Carini.

34. min.: Lazaridis skyter et godt frispark, men Carini slår ballen til corner.

33. min.: Australia kontrer ved Kewell. Han felles av Rodriguez som får gult kort.

25. min.: Alvaro Recoba skyter et frispark utenfor fra 25 meter.

22. min.: Australia mangler fantasi. Det kreative kommer først og fremst fra Harry Kewell som har en fri rolle i det australske angrepet.

18. min.: Chevanton skyter på volley fra 30 meter, men treffer sin egen lagkamerat. Den var på vei mot mål.

15. min.: Etter at Australia åpnet friskt, har Uruguay nå fått bedre kontroll defensivt, og også tidvis klart å sette press på hjemmelaget.

4. min.: Lazaridis legger inn og Craig Moore header like over målet.

VOLLEY: Dette forsøket fra Uruguays Washington Tais endte, som søramerikanernes fleste forsøk, over og utenfor mål.Foto: SCANPIX / EPA
Hele Norges coronakart