Ham-Kam-eventyret fortsetter

Tremålsscorer Geir Frigård og resten av Ham-Kam-spillerne var i ekstase etter 5-1-seieren over Molde i dag.

Ståle Solbakken var ikke blid etter 0-5-tapet mot Rosenborg i forrige serierunde, men kampen mot Molde ble et nytt bevis på at Ham-Kam er langt bedre enn mange spådde før sesongen.

- Dette er den beste kampen til Ham-Kam på veldig, veldig lenge, sa Ståle Solbakken, som også så laget sitt avansere i cupen etter seier over Skeid tidligere i uka.

Tap, uavgjort, uavgjort, uavgjort og tap i serien er grunn god nok til å snakke om krise i Molde. At årets cup endte med tidlig exit etter tapet mot Vard Haugesund gjør ikke saken bedre. Trener Reidar Vågnes var rasende etter kampen i dag.

- Vi må skamme oss over dette. Vi var pinlig dårlige i forsvar. Det så ut som et småguttelag som spilte mot et A-lag, sa han.

Ham-Kam er på fjerdeplass etter 11 kamper, tre poeng bak serieleder Tromsø. For Molde har sesongen fått en helt annen start enn det som var planlagt. De har 11 poeng og er dermed bare tre poeng foran Fredrikstad på sisteplass.

Glad for Frigård-mål

Geir Frigård ble hentet til Ham-Kam for å score mål, men hadde bare ett før søndagens kamp mot Molde. Ståle Solbakken har likevel gitt ham tillit, og nå kan det se ut som Ham-Kam-treneren endelig får det han har ventet på.

Frigård sørget for en pangstart på kampen med mål etter bare fire minutter. Det var en corner fra Marius Gullerud som Frigård headet i mål.

Etter 26 minutter skjøt Frigård Ham-Kam opp i 2-0-ledelse etter at Kenneth Dokken hadde spilt ham fri.

- Jeg er veldig glad for at det løsnet for Frigård. Jeg har aldri vært i tvil om at han ville score mål, sa Solbakken.

Espen Haug gjorde vondt verre for Molde da han stupte inn et innlegg fra Axel Smeets.

- Kampen ble akkurat som vi hadde planlagt. Vi satte bevisst ikke frimerker på Magne Hoseth og Petter Rudi, men lot hele laget ta seg av det, sa Solbakken.

Hoseth skuffet

Så var det Geir Frigård sin tur igjen. Etter et kvarter av annenomgangen gjorde unggutten Petter Vaagan Moen flott forarbeid og la inn til Frigård, som smelte til på direkten. Den tidligere Lierse-spilleren traff skikkelig og sendte ballen i krysset.

Det har vært mye å glede seg over for hjemmepublikumet på Briskeby gressbane denne sesongen, og etter 74 minutter bidro Jarl-André Storbæk til at kampen mot Molde bli en av de mest minneverdige fra årets sesong. Og nok en gang var det på corner målet kom.

Molde og Øyvind Hoås pyntet på resultatet med en elegant vipp over keeper Svein Inge Haagenrud sju minutter før slutt, men til ingen nytte.

- Vi gjorde en altfor dårlig jobb. Førsteomgangen var helt katastrofe. Det er ingen tvil om at taktikken deres lykkes. Jeg var ikke borti ballen i første omgang, sa Hoseth.

NTB

GLAD:</B> Frigård hadde en god dag. Her kysser han Petter Sørensen på pannen etter å ha utliknet til 1-1 under eliteserieåpningen.