- Ham-Kam får ikke lov å ta av

Etter fem tippeligarunder er Ham-Kam fortsatt ubeseiret, men på Hamar får de ikke lov å ta av.

HAMAR (Dagbladet): Ham-Kam-spilleren Espen Haug (34) har fått en ny vår på fotballbanen. I går ble han matchvinner mot Lyn, som han spilte for så seint som i 2001-sesongen.

- Nå blir det gøy å møte Brann i Bergen 16. mai. Jeg har spilt der én gang før, og tapt 2- 1. Selv om jeg scoret, hjalp det ikke den gangen. Nå er målet å score og vinne, sier Espen Haug til Dagbladet etter gårsdagens seier.

Over tusen mål

Til sammen har han over tusen mål på samvittigheten siden han begynte å spille fotball som guttunge. Sjelden har han vært så sikker på å score som i går.

- Innlegget var perfekt, og ga meg god tid til å sikte. Allerede da jeg hang i lufta, skjønte jeg at det ville bli mål. Det var ingen motspillere i nærheten, sier Espen Haug i viraken etter kampen.

Etter fem tippeligarunder er Ham-Kam fortsatt ubeseiret. Kampen i går var årsbeste. Matchvinneren mener den viktigste suksessfaktoren er stå-på-viljen i laget.

- Vi er ydmyke, har et veldig bra kollektiv og jobber og sliter for hverandre. I tillegg er vi godt defensivt organisert og sterke på dødballer. Ingen i Ham-Kam tar av. Det får vi heller ikke lov til, sier Haug etter sesongens andre seier.

16 år i toppserien

Siden 1988 har han spilt toppseriefotball. 18 år gammel debuterte han for Strømmen i den øverste divisjonen. Nå er han nøkkelspiller i Ham-Kam, med hodespillet som det største varemerket.

- I går burde vi vunnet mer. Selv pleier jeg ikke å score før 16. mai. Nå gjelder det å følge opp den fine starten. Vi er bra trent, er flinke til å stå på og kommer til å tåle kjøret framover, sier Espen Haug. Det mener også Ham-Kam-trener Ståle Solbakken.

- Vi har hatt fin progresjon, og ikke sluppet inn mål på de tre siste kampene. Dette er den beste offensive kampen vår. Jeg kan heller ikke huske sist det var slikt trøkk blant publikum, sier Ståle «Salvatore» etter kampen.

Lagkaptein Peter «Den store» Sørensen gliser bredt når vi spør om Ham-Kams neste mål er å kvalifisere seg for E-cupspill?

- Offensive i hodet

- Vi satser fortsatt bare på neste kamp. Vi har vendt oss til nivået i tippeligaen, og spiller veldig stabilt.

Hver kamp er en fornøyelse, sier Peter Sørensen til Dagbladet. For Lyn var kampen en skuffelse.

- Vi er offensive i hodet, men spilte for mye lange baller rett fram. Presisjonen var heller ikke god nok. Vi må bare øve videre, sier Lyn-trener Hans Knutsen etter ettmålstapet.

JUBELLAG: Ham-Kam trener Ståle Solbakken (t.h.) og assistent-trener Tom Jacobsen jubler over å ha slått Lyn 1- 0 på Briskeby.
DEN SATT: Espen Haug ble matchvinner mot gamleklubben Lyn.