CHAMPIONS LEAGUE-VINNER: Dietmar Hamann fikk løfte the Champions League-pokalen som Liverpool-spiller i 2005. Foto: EPA/KERIM OKTEN
CHAMPIONS LEAGUE-VINNER: Dietmar Hamann fikk løfte the Champions League-pokalen som Liverpool-spiller i 2005. Foto: EPA/KERIM OKTENVis mer

Hamann tapte 2,6 millioner på én kamp

Sleit med spillavhengighet og alkohol.

(Dagbladet): Flere norske fotballspillere har stått fram nylig.

Sogndals Ørjan Hopen fortalte at han kunne spille vekk 40 000 kroner på en måned. Jesper Mathisen (Start) røpet at han en gang tapte 150 000 kroner på en tenniskamp.

Det blir småtteri mot tidligere Liverpool-spiller Dietmar Hamanns gambling-galskap. Tyskeren røper i sin selvbiografi at han sløste bort millioner bare på enkeltkamper.

I et utdrag fra «The Didi Man» i Daily Mirror skriver tyskeren at han tapte hele 288 4000 pund, eller 2,6 millioner kroner, da han veddet om resultatet i en cricketkamp.

Spilte på Australia Innsatsen var «bare» 2800 pund, men da Australia ikke noterte mer enn 237 «runs» måtte Hamann ut med over hundre ganger innsatsen til bookmakeren i et spreadveddemål.

38-åringen skriver i boka at han spilte på denne måten fordi det krevde mer tankevirksomhet, slik at han kunne glemme sine personlige problemer. Men da Sør-Afrika bare vant og vant i cricketkampen ble tapet større og større.

- På slutten av kvelden føltes det som om jeg var blitt skalpert. Dagen etter kikket jeg i speilet og så et forferdelig rot. Da sa jeg «Didi, ting må forandre seg».

Hamanns problemer begynte etter at han forlot Liverpool og ble Manchester City-spiller i 2006. I etterkant dro kona hjem til Tyskland med parets unger.

Drinker Han sleit ikke bare med spillavhengiget, han var plaget av søvnløshet og drakk mye alkohol.

- Hvilken mann gjør ikke det når ekteskapet skranter? spør Hamann.

- Jeg satt i et tom hus og da bedøver du smerten. Du har et par drinker, og så tar du like gjerne et par til. Men ingenting skjer. Jeg var forstyrret, og forsto at jeg måtte ta et oppgjør med ting.

Han skriver at fotballspillere ofte ikke blir voksne, og han ønsker ingen medlidenhet. Dessuten har han nå lagt alt bak seg, og satser på en videre karriere innen fotballen - som manager.

Hamann spilte fotball helt fram til februar i fjor, sist for MK Dons.

- Dere vet, vi er priveligerte. Vi har fått en gave. For øyeblikket er ingen jobber trygge, det er vanskelige tidere. Men det er folk som blir arbeidsledige med familie og barn å forsørge. De er folk som har et problem, ikke jeg. Jeg ordnet opp i mitt problem, sier Hamann.

Liverpool-kjærlighet Tyskeren ønsker å bli i England, nå regner han balløya som sitt hjemland. Og den hele titelen på selvbiografien forteller hvilken klubb han fortsatt er mest opptatt av: 'The Didi Man: «My Love Affair with Liverpool».

- Folk bør ikke blir ovarrasket over at jeg kom inn og ble en scouser på line med Carra (Jamie Carragher) og Stevie (Gerrard). Jeg har trolig vært en engelskmann siden jeg ble født, av uviss grunn, skriver Didi.

DRAKK OG SPILTE: Dietmar Hamann (t.h) spilte under Svennis i City. Nå har tyskeren tatt trenerkurs og sikter seg inn på en karriere innen fotballen. Han har allerede prøvde seg som manager i Stockport, der han ga seg på grunn av uenighet i klubben. Foto: AFP/Pornchai KITTIWONGSAKUL
DRAKK OG SPILTE: Dietmar Hamann (t.h) spilte under Svennis i City. Nå har tyskeren tatt trenerkurs og sikter seg inn på en karriere innen fotballen. Han har allerede prøvde seg som manager i Stockport, der han ga seg på grunn av uenighet i klubben. Foto: AFP/Pornchai KITTIWONGSAKUL Vis mer