Hamburg får uventet drahjelp i kampen om 2024-OL

Får amatør-VM i boksing i 2017.

POTENSIELL OL-ARRANGØR: Hamburgs borgermester Olaf Scholz om kostnadene av et eventuelt 2024-OL. Fra pressekonferanse 8. oktober 2015. Foto: EPA/CHRISTIAN CHARISIUS
POTENSIELL OL-ARRANGØR: Hamburgs borgermester Olaf Scholz om kostnadene av et eventuelt 2024-OL. Fra pressekonferanse 8. oktober 2015. Foto: EPA/CHRISTIAN CHARISIUS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det internasjonale bokseforbundet (AIBA) gir en håndsrekning til Hamburg i kampen om å arrangere OL i 2024, men det er nok ikke tilsiktet.  Hamburg er tyskernes kandidat til å få OL om ni år, men lenge før man kommer så langt, er det nå klart at den nordtyske byen skal arrangere amatør-VM i boksing i 2017.

Det kan gi byen ekstra fart og en skikkelig opptur i kampen om å få OL-arrangementet sju år senere.

Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) kommer til å avgjøre hvor 2024-OL skal gå på sin kongress i Lima nettopp i 2017. Ved siden av Hamburg er det Los Angeles, Paris, Roma og Budapest som kjemper om å bli OL-vert.

AIBA valgte å gi 2017-VM i boksing til Hamburg i kamp med Doha i Qatar, russiske Sotsji og den usbekistanske hovedstaden Tasjkent.

Det har satt stor fart i Hamburgs OL-forkjempere. Forrige gang Tyskland hadde sommer-OL var i München i 1972, og før det var Berlin OL-vert i 1936.

Av de andre kandidatene har Budapest og Ungarn aldri hatt OL, mens USA hadde sommer-OL forrige gang i Atlanta i 1996. Vinter-OL gikk i Salt Lake City i 2002. Roma hadde sommer-OL i 1960, men landet arrangerte også vinter-OL i Torino i 2006.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.