Hamilton anker dopingdom

Hevder han er uskyldig.

Den amerikanske toppsyklisten Tyler Hamilton anket onsdag dopingdommen på to år til idrettens voldgiftsdomstol (CAS) i Lausanne i Sveits.

«Hamilton ber CAS om å annullere dopingdommen og frita ham for enhver form for straff, med bakgrunn i at han selv hevder å være uskyldig», het det i en uttalelse fra voldgiftsretten onsdag.

Hamilton har tidigere hevdet at testmetoden som ble benyttet da han testet positivt, ikke er holdbar.

– Vi vil be om en utvidet høring hvor vi blant annet vil hevde at dette er en dårlig testmetode. Jeg er glad for at Christopher Campbell, som kanskje har vært med i flere CAS-saker enn noen annen, er enig i at dette er en dårlig testmetode, og at den ikke bør brukes, sa Hamilton i et intervju med nettstedet cyclingnews.com nylig.

Vant OL-gull

Amerikaneren vant temporitt-konkurransen under OL i Aten i fjor. Dopingkontrollører fant mulige spor av bloddoping og valgte å teste amerikaneren mer ved senere ritt. Det skjedde under etapperittet Spania rundt hvor prøvene viste tydelige spor av bloddoping.

– Men prøvene fra OL var negative. De ble undersøkt to ganger og begge gangene var de negative. Så ble de positive. Slike modifikasjoner av prøveresultater er brudd på antidopingreglementet, sier Hamilton, som står hardt på at prøveresultatene hans var negative.

– Alle eksperter er enige i at mine prøver var under minimumsgrensen, men WADA (verdens antidopingbyrå) og de som dømte meg valgte å se bort fra dette. Det var meget skuffende, sier han.

Karrieren over

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og WADA er sikre på at Hamilton er skyldig og at han fortjener å være utestengt i to år.

Hvis CAS støtter denne oppfatningen vil Hamiltons karriere mest sannsynlig være over.

Dersom Hamilton vinner, vil han være tilbake i proffsirkuset så snart som mulig – dersom noe lag vil ha ham.

(ANB)

ANKER: Tyler Hamilton ble dømt til to års utestengelse.