Hamilton ba om å bli fratatt OL-gull

Angrende dopingsynder skrev brev til IOC.

ØDELAGT B-PRØVE: Tyler Hamilton (midten) avla en positiv dopingprøve etter temporittet han vant under OL i Aten i 2004. B-prøven var imidlertid ødelagt, og amerikaneren kunne dermed ikke diskvalifiseres. Foto: Laurent Rebours / AP Photo / NTB Scanpix
ØDELAGT B-PRØVE: Tyler Hamilton (midten) avla en positiv dopingprøve etter temporittet han vant under OL i Aten i 2004. B-prøven var imidlertid ødelagt, og amerikaneren kunne dermed ikke diskvalifiseres. Foto: Laurent Rebours / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

(Dagbladet): Åtte år etter at han syklet inn til seier i det individuelle temporittet under OL i Aten, ble amerikanske Tyler Hamilton i dag fratatt gullmedaljen av Den internasjonale olympiske komité (IOC).

- Jeg kan meddele at vi har informert Tyler Hamilton om at han er diskvalifisert, og vi vil omfordele medaljene, sa IOK-talsmann Mark Adams etter et møte i disiplinærkommisjonen i London, ifølge NTB.

Hamilton avla en positiv dopingprøve etter gulløpet, men kunne ikke diskvalifiseres da B-prøven viste seg å ødelagt. Dermed kunne den heller ikke analyseres, og den daværende Phonak-rytteren gikk fri. Forklaringen hans den gangen var at det bodde en ufødt tvilling i kroppen hans, som produserte egne celler.

Ros fra IOC-presidenten Etter nye dopingavsløringer i 2009 la han opp, og bestemte seg samtidig for å ta et oppgjør med fortda. I fjor la han alle kort på bordet i et intervju reportasjemagasinet «60 Minutes» i fjor der han innrømmet å ha dopet seg gjennom store deler av karrieren.

Hamilton har allerede levert gullmedaljen tilbake til amerikanske idrettsmyndigheter, og det er også ham selv som har bedt IOC om å diskvalifisere ham og slette ham fra resultatlistene en gang for alle for å bøte på noe av den skaden han har påført sykkelsporten, skriver New York Daily Post, som har fått tilgang til et svarbrev fra IOC-president Jacques Rogge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer