Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hamilton fikk kontrakt med Tinkoff

Har sonet to år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syklisten Tyler Hamilton (35) er tilbake etter to års dopingutestengelse og har skrevet under for det italienske laget Tinkoff Credit Systems.

Amerikaneren har bundet seg for to år til laget som sponses av den russiske forretningsmannen Oleg Tinkoff. Laget er såkalt kontinentalt og dermed ikke direkte kvalifisert til noen av de store løpene.

Likevel håper teamledelsen at Hamilton og co. vil få sykle Giro d\'Italia i mai.

Hamilton hadde sonet ferdig dopingstraffen 22. september i år. Han ble avslørt for bloddoping under Vuelta a Espana. Det ble stilt store spørsmålstegn rundt OL-seieren i temposykling i Aten noen måneder tidligere, men dopingprøven derfra gikk tapt under nedfrysing, og Hamilton fikk beholde gullet.

Han er fortsatt blant de mistenkte i den spanske dopingskandalen som rystet sykkelverdenen sist sommer.

Tyler Hamilton syklet for det dopingbelastede laget Phonak da han ble avslørt. Før det var han lagkamerat med Kurt Asle Arvesen i danske Team CSC, og før det igjen var Hamilton en viktig hjelperytter for stjernen Lance Armstrong og lagkamerat med Steffen Kjærgaard i amerikanske US Postal Service.

(NTB)

VAR STJERNE I PHONAK-LAGET: Tyler Hamilton har sonet ferdig en utestengelse men er fortsatt i dopingjegernes søkelys.
Hele Norges coronakart