STOPPET: Den første testen før sesongåpningen i Australia i helga gikk ikke bra for Lewis Hamilton. Hans Merecedes brøt sammen etter bare noen få minutter, og Hamilton måtte skuffet klatre ut av bilen. Til gjengjeld var briten raskest på den andre treningsrunden. Foto: Hans Klaus / EPA / NTB Scanpix
STOPPET: Den første testen før sesongåpningen i Australia i helga gikk ikke bra for Lewis Hamilton. Hans Merecedes brøt sammen etter bare noen få minutter, og Hamilton måtte skuffet klatre ut av bilen. Til gjengjeld var briten raskest på den andre treningsrunden. Foto: Hans Klaus / EPA / NTB ScanpixVis mer

Hamilton-havari etter bare noen minutter

Formel 1-favoritten i trøbbel før sesongåpningen.

(Dagbladet): Lewis Hamilton er av blant annet Viasats motorsportkommentator Atle Gulbrandsen rangert som den største favoritten til å vinne årets formel 1-sesong, som åpner i Australia på søndag.

Ikke minst skyldes det at Mercedes-teamet ser ut til å ha tilpasset de mange og nye tekniske reguleringene før årets sesong:

Blant annet skal motorene ned fra 2,4 liters V8-motorer til 1,6 liters V6-motorer med turbo.

Og når det gjelder bensinbruk er førerne i år bare tillatt 100 kilo per løp, mot tidligere 160.

Renault-trøbbel
Mercedes har levert solide tester i oppkjøringen til årets sesong, i motsetning til Red Bull-teamet, som de fire siste årene har vunnet både fører- og konstruksjonsmesterskapet i formel 1..

De nye Renault-motorene ser derimot - foreløpig - ikke ut til å være like konkurransedyktige med de nye reguleringene, og Sebastian Vettel har ikke lagt skjul på at han går inn i årets sesong med større usikkerhet enn på lenge.

Kranbil
Men den første i Melbourne før søndagens sesongåpning i Australia ga forhåndsfavoritt Lewis Hamilton en ubehagelig overraskelse.

Bare et par minutter ut i testen brøt motoren sammen, og briten måtte skuffet avbryte testen.

Mens Hamilton, verdensmesteren fra 2008, ble kjørt bort fra havaristedet på en motorsykkel, så ble bilen løftet vekk av en kranbil.

Intet godt syn for det ambisøse Mercedes-teamet, og neppe god pr heller.

Oljetrykksensor
Havariet viste seg å skyldes at oljetrykksensoren hadde slått ut. En liten feil, for så vidt, men samtidig viser det at teamene ennå ikke er helt trygge og komfortable med de nye tekniske endringene.

Trolig vil det bli kjørt flere VM-runder, før vi kan tolke noe som helst pålitelig i forhold til styrkeforholdet mellom lagene i den forestående formel 1-sesongen.

Fernando Alonso i Ferrari var raskest på den første treningskjøringen, etterfulgt av Jenson Button (McLaren) og Valtteri Bottas (Williams).

Raskest på andre testen Lewis Hamilton var tilbake bak rattet i dagens andre treningsrunde. Det ble en langt hyggeligere opplevelse for både Hamilton og Mercedes:

Der var Lewis Hamilton raskest, med teamkollega Nico Rosberg på andreplass. De tre neste var Fernando Alonso, Sebastian Vettel (Red Bull) og Jenson Button.