Hamilton herjer vilt i VM - økte ledelsen i sammendraget i natt

Vant i Japans Grand Prix.

KONTROLL: Lewis Hamilton (nærmest) hadde full kontroll i Japan i natt. Foto: Action Images / Hoch Zwei / NTB Scanpix
KONTROLL: Lewis Hamilton (nærmest) hadde full kontroll i Japan i natt. Foto: Action Images / Hoch Zwei / NTB ScanpixVis mer

Lewis Hamilton vant sin åttende seier denne sesongen da briten gikk til topps i Japans Grand Prix søndag. 30-åringen har et forsprang på 48 poeng til nærmeste konkurrent sammenlagt.

Mercedes-føreren hadde få problemer med å være raskest i Japan fra pole position.

Seieren fører han opp på delt fjerdeplass på listen over førere med flest seirer i karrieren. Dette var hans 41. seier og Hamilton tangerte barndomsidolet Ayrton Senna.

- Jeg elsket å se Ayrton kjøre på denne banen, så jeg kan ikke beskrive hvordan det er for meg å komme her å kjøre og komme likt med hans antall seirer. Det føles ikke virkelig akkurat nå, sa Hamilton etter seieren.

Rosberg på 2.-plass Stallkamerat Nico Rosberg fulgte på annenplass. Tyskeren kjempet hardt om tetposisjonen i starten, men måtte til slutt gi tapt og havnet nede på fjerdeplass. Mercedes-kjøreren kjørte seg opp igjen før målgang.

- Lewis fikk bare en bedre start, en rettferdig duell og det var en god kamp å være i. Han hadde innersving og holdt fast på posisjonen. Det var slutt allerede da, og etterpå var det flott å kjempe om annenplassen, sa Rosberg.

Vinneren av forrige helgs Singapores Grand Prix, Sebastian Vettel, ble nummer tre.

Rosberg nærmest Med fem VM-runder igjen leder Hamilton totalt med 48 poeng til Rosberg, mens Vettel følger elleve poeng bak Rosberg igjen.

Mye skal til for at tittelen ikke ender hos Mercedes-laget. De har vunnet 11 av 14 løp denne sesongen, men det betyr ikke at lagkamerat Rosberg vil gi seg uten kamp. I Singapore kom for eksempel Hamilton aldri til mål og mistet mange poeng.

(NTB)