Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hamilton krabbet like hel ut av vraket

- Jeg sa unnskyld til mekanikerne.

(Dagbladet.no): Lewis Hamilton dro av banen og dundret formel 1-bilen inn i en vegg under treningen til Bahrains Grand Prix i dag.

Bilen sklei ut i en sving, og ble temmelig smadret da den traff veggen. McLaren-føreren klatret imidlertid helt uskadd ut av vraket.

- Bilen var selvsagt ganske hardt skadd, men teamet vil gjøre en god jobb for å reparere den. Jeg beklaget til gutta, men dette er motorsport. Dette er slikt som skjer når du utforsker grensene, sier Hamilton ifølge autosport.com.

Glemte legesjekk

Hamilton sto imidlertid en stund i fare for å straffes fordi han ikke meldte seg til legesenteret på banen umiddelbart etter uhellet.

En støtmåler i bilen registrerte en g-kraft høyere enn en grense som ifølge reglementet krever at føreren straks kontakter det medisinske apparatet. Men det smalt såpass kraftig i bilen til Hamilton at det var en rekke varsellamper som lyste.

På vei ut av vraket overså han trolig den lampa som varslet at han måtte gå til legen. Dessuten var heller ikke banemannskapet som fraktet Hamilton tilbake til serviceområdet på motorsykkel informert om legeplikten, og kjørte ham rett til McLaren-teamet.

Slipper straff

VRAK: McLaren-fører Lewis Hamilton smadret bilen sin under trening til Bahrain Grand Prix i dag. Selv slapp han uskadd fra smellen. Foto: Frank Augstein, AP/Scanpix
VRAK: McLaren-fører Lewis Hamilton smadret bilen sin under trening til Bahrain Grand Prix i dag. Selv slapp han uskadd fra smellen. Foto: Frank Augstein, AP/Scanpix Vis mer

Der fikk 23-åringen beskjed om å gå til helsetest, og gjorde det umiddelbart. Legene fant ingen skader.

Etter å ha diskutert saken med Hamilton, bestemte dommerne seg for å droppe straffen.

Felipe Massa var raskest på dagens trening. Kvalifiseringen kjøres i morgen og selve løpet på søndag

image: Hamilton krabbet like hel ut av vraket
HJULMERKE: Hjulavtrykket på veggen sier noe om kraften i sammenstøtet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media