Hamilton lei innpåslitne briter

Rømmer til Sveits.

Én sesong på topp ble nok for formel 1-stjernen Lewis Hamilton. Nå rømmer han fra innpåslitne briter og bosetter seg i Sveits.

McLaren-kometen ble superstjerne i britiske medier og blant folk flest nærmest over natten da han slo til fra start i debutsesongen i formel 1 og tapte VM-tittelen med knappest mulig margin i siste løp.

Men suksessen har sin pris - særlig i Storbritannia.

- Jeg har besluttet å flytte til Sveits. Man mister muligheten til å bevege seg fritt rundt og må slite for å kunne leve et normalt liv. Det er ikke mulig å gjøre vanlige ting med venner og familie, sier Hamilton til BBC.

- Jeg kan ikke gå på kino. Og går jeg på toalettet på en bensinstasjon, kommer folk etter for å få autograf. Jeg visste at det ville bli slik, men det er vanskelig å takle, fortsetter han.

En gate ble nettopp oppkalt etter unggutten i hans hjemby, Stevenage. Nå kan han ikke vente med å bytte ut England med Sveits.

- Der blir man latt være i fred, sier Lewis Hamilton.

Sveits blir regnet som et skatteparadis der også britens millioner får stå temmelig i fred i banken. Flere andre idrettsstjerner bor i Sveits, deriblant Hamiltons stallkamerat Fernando Alonso.

RØMMER TIL SVEITS: Formel 1-stjernen Lewis Hamilton føler seg forfulgt i hjemlandet Storbritannia. Nå setter han kursen mot Sveits. Foto: BRUNO DOMINGOS/REUTERS/SCANPIX
RØMMER TIL SVEITS: Formel 1-stjernen Lewis Hamilton føler seg forfulgt i hjemlandet Storbritannia. Nå setter han kursen mot Sveits. Foto: BRUNO DOMINGOS/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Også den norske stjernesyklisten Thor Hushovd har bosatt seg i Sveits.

(NTB)