SUVEREN: Lewis Hamilton lekte seg med konkurrentene i Kinas Grand Prix og vant søndagens VM-runde i formel 1 i Shanghai. Foto: REUTERS/Aly Song
SUVEREN: Lewis Hamilton lekte seg med konkurrentene i Kinas Grand Prix og vant søndagens VM-runde i formel 1 i Shanghai. Foto: REUTERS/Aly SongVis mer

Hamilton lekte seg med konkurrentene i Kina

Tok sin andre for sesongen.

Det var britens 35. seier totalt i formel 1 og 30-åringens fjerde totalt i Shanghai.

Den regjerende verdensmesteren var aldri truet i løpet og vant i realiteten som han ville.

Igjen viste Mercedes seg som det sterkeste laget, for på 2.-plass fulgte Hamiltons lagkamerat Nico Rosberg. De to var også de som stilte i de beste startsporene fra start.

Hamilton kom trygt i mål bak sikkerhetsbilen som måtte på banen etter at 17 år gamle Max Verstappen fikk et uhell med bilen fem runder fra mål.

Til for at selve målgangen ble et lite antiklimaks, var det lite å si på humøret til den lille briten i den tyske bilen.

— Det passet fint med en helg uten trøbbel der det meste gikk på skinner. For meg handlet det mest om å kontrollere ledelsen og spare dekkene til jeg trengte dem, sa Hamilton.
Økte Ferraris Sebastian Vettel og Kimi Räikkönen fulgte på plassene bak og ble nummer tre og fire. Etter seieren i Malaysia i forrige VM-runde, var det Mercedes som igjen var best denne gangen. Akkurat som de var årets første VM-runde i Australia.

Det virker som Ferrari er de eneste som er i stand til å presse Mercedes-førerne denne sesongen.

— Vi er glad for avstanden ned til Ferrari. De slo oss i Malaysia, og for oss var dette et viktig comeback, mente Hamilton.
Glad Den firedobbelte verdensmester Sebastian Vettel var langt fra noen slagen mann selv om det «bare» ble tredjeplass denne helgen.

— Jeg er veldig fornøyd. Jeg har tatt tre pallplasser av tre mulige. Forhåpentlig kan vi nærme oss Mercedes ytterligere, sa Vettel.

Williams' Felipe Massa og Valtteri Bottas endte som nummer fem og seks.

McLarens tunge start på sesongen fortsatte. Fernando Alonso og Jenson Button endte over to runder bak på 13. og 14.-plass.

(NTB)