Lewis Hamilton

Hamilton-mysteriet

Siden hjertesorgen i Formel 1-finalen har Lewis Hamilton (36) forsvunnet sporløst fra sosiale medier. Nå er spørsmålet om briten er ferdig med sporten.

KNUST: Lewis Hamilton var knust etter finaletapet for Max Verstappen. Foto: Kamran Jebreili / Reuters / NTB.
KNUST: Lewis Hamilton var knust etter finaletapet for Max Verstappen. Foto: Kamran Jebreili / Reuters / NTB. Vis mer
Publisert

Alt lå an til at Lewis Hamilton skulle ta sin åttende VM-tittel i Abu Dhabi for tre uker siden.

Briten var bare én runde unna triumf, men så raknet alt sammen på kontroversielt vis.

Siden det hjerteskjærende tapet har Hamilton på mystisk vis forsvunnet fra alt av sosiale medier. På Instagram har 36-åringen sluttet å følge samtlige kontoer.

BORTE: Lewis Hamilton er vanligvis en hyppig bruker av Instagram. Av de 1188 innleggene hans har ingen kommet de siste tre ukene. Foto: Skjermdump / Instagram.
BORTE: Lewis Hamilton er vanligvis en hyppig bruker av Instagram. Av de 1188 innleggene hans har ingen kommet de siste tre ukene. Foto: Skjermdump / Instagram. Vis mer

Ei har han gitt lyd fra seg på verken Instagram eller Twitter, der han normalt er veldig aktiv. Hans siste innlegg dateres 11. desember. Dagen før den dramatiske finalen.

Nå spekuleres det i om Mercedes-sjåføren er klar til å legge opp.

- Revansjelysten

Atle Gulbrandsen, Formel 1-ekspert og kommentator i NENT, tror ikke Hamilton velger å avslutte karrieren enda.

- Jeg tror og håper ikke at han gjør det. Jeg skjønner at det blir spekulasjoner, for han har gått under jorda siden Abu Dhabi. Men tvert imot så tror jeg han kommer til å være revansjelysten, sier han til Dagbladet.

Gjenopplev den dramatiske slutten på Formel 1-sesongen!

Han er klar på at Hamilton betyr mye for Formel 1.

- Han er sportens største superstjerne. Max Verstappen er mer populær blant fansen, men Lewis Hamilton er nok den mest kjente Formel 1-føreren. Derfor er han selvfølgelig veldig viktig.

Lewis Hamilton kan brife med hele 26 millioner følgere på Instagram. Det er mer enn kontoene til Formel 1 og rival Max Verstappen til sammen. Det vitner til at briten er en viktig kommersiell ressurs for sporten.

- Følelser i sving

Mercedes-sjef Toto Wolff sa nylig i et intervju med Motorsport-Total.com at han stadig er i kontakt med Hamilton. Der ga han også et lite innblikk i britens tilstand.

- Det er følelser i sving for oss alle, men mest for ham (Lewis Hamilton journ.anm.), sier han til det tyske nettstedet, før han fortsetter:

- Han hadde VM-seieren helt til den siste runden, og så blir alt tatt vekk fra ham på ett sekund. Så klart man mister troa for man forstår ikke hva som nettopp har skjedd.

Wolff nevner også at det var tydelig at Hamilton var «knust» etter løpet, og derfor er han ikke overrasket over at den sju-ganger verdensmesteren har forsvunnet fra Internett.

NÆRE: Lewis Hamilton (t.v) og Toto Wolff (t.h) har jobbet sammen i en rekke år. Foto: Ozan Kose / AP / NTB.
NÆRE: Lewis Hamilton (t.v) og Toto Wolff (t.h) har jobbet sammen i en rekke år. Foto: Ozan Kose / AP / NTB. Vis mer

- Stillheten er der, selvfølgelig. Det er fordi han ikke har ord selv.

Under en direktesending på Twitch ble Nicolas, Lewis' bror, spurt om hvordan stjerna har det og hvorfor han ikke har vært aktiv på sosiale medier.

- Lewis har det bra, svarte han ifølge PlanetF1 og utdypet:

- Han tar en pause fra sosiale medier, noe jeg ikke klandrer han for. Det kan være et giftig sted, men han har det bra ja.

Formel 1-sesongen starter i mars 2022 i Bahrain, og skal etter planen inneholde 23 løp i 21 forskjellige land.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer