Hamilton overtok formel 1-ledelsen

Rosberg måtte bryte.

VANT: Lewis Hamilton vant Singapore Grand Prix, og tok samtidig over sammenlagtledelsen i VM-sammendraget. Foto: EPA/WALLACE WOON/NTB Scanpix
VANT: Lewis Hamilton vant Singapore Grand Prix, og tok samtidig over sammenlagtledelsen i VM-sammendraget. Foto: EPA/WALLACE WOON/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lewis Hamilton styrte til seier i Singapores Grand Prix og overtok ledelsen i VM-sammendraget i formel 1 etter at lagkamerat Nico Rosberg måtte bryte tidlig.

- Alt er endret for meg nå. Jeg var ute etter en «ren» helg, og det fikk jeg, sa Hamilton, som leder sammenlagt for første gang siden mai.

Han sa at han regnet med en ny dobbeltseier til Mercedes, noe som ville betydd at Rosberg fortsatt ville vært foran.

- De ekstra poengene er en stor hjelp, sa han.

Ingenting gikk Rosbergs vei i kveldsløpet i 30 varmegrader i Singapore. Han ble felt av elektronisk svikt. Først stoppet bilen på oppvarmingsrunden, og han måtte starte løpet fra depot. Dermed hadde han 21 biler foran seg.

Utforbakke Det viste seg snart at han var sjanseløs i forsøket på å ta igjen det tapte. Rundetider fem sekunder svakere enn Hamiltons viste det. Etter 15 runder kjørte han i depot og parkerte bilen for dagen.

- Det var ikke engang en berg-og-dalbane. Det var bare utforbakke, sa han til BBC.

- Det var veldig frustrerende å kjøre bak der og se alle andre forsvinne unna. Jeg hadde ingen kraft. Jeg klarte så vidt å gire, og jeg hadde ikke engang alle girene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer