Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lewis Hamilton vant i Baku

Hamilton rappet VM-ledelsen fra Vettel

Lewis Hamilton hadde hellet på sin side da han sikret en dramatisk formel 1-seier i Aserbajdsjan. Briten tok samtidig over ledelsen i VM-sammendraget.

VANT I BAKU: Lewis Hamilton var både god og heldig da han vant i Baku søndag ettermiddag. Seieren fører han opp i ledelsen i VM-sammendraget. Foto: eel-fotografie/action press/REX/Shutterstock
VANT I BAKU: Lewis Hamilton var både god og heldig da han vant i Baku søndag ettermiddag. Seieren fører han opp i ledelsen i VM-sammendraget. Foto: eel-fotografie/action press/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valtteri Bottas var på vei mot seier i Grand Prix-løpet i Baku, men få runder før mål ble finnen rammet av en punktering. Dermed suste Hamilton forbi og tok hjem seieren, som var hans første i år.

Den regjerende verdensmesteren vant foran finske Kimi Räikkönen, mens Sergio Pérez ble nummer tre.

Sebastian Vettel hadde fordel av å starte i beste startspor etter lørdagens kvalifiseringsseier, men den tysk Ferrari-stjernen klarte ikke å bli bedre enn nummer fire.

Vettel sto med to strake Grand Prix-seirer før søndagens VM-runde. Han måtte se sammenlagtledelse glippe til erkerivalen. Hamilton har et forsprang på fire poeng.

Sikkerhetsbilen måtte ut på banen hele tre ganger under gateløpet i Baku. Den måtte i aksjon allerede etter første runde etter Räikkönens kollisjon med Eseban Ocon. Sistnevnte kjørte i veggen og måtte bryte.

Med elleve omganger igjen kolliderte Red Bull-duoen Max Verstappen og Daniel Ricciardo i hverandre. Dermed var løpet over for de to.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!