UFRIVILLIG SKYTESKIVE: Den kinesiske premieutdeleren får mer enn hun hadde bestilt av Lewis Hamilton etter Kina Grand Prix i går. Det reagerer mange aktivister på.Foto: AFP / FRED DUFOUR / NTB Scanpix
UFRIVILLIG SKYTESKIVE: Den kinesiske premieutdeleren får mer enn hun hadde bestilt av Lewis Hamilton etter Kina Grand Prix i går. Det reagerer mange aktivister på.Foto: AFP / FRED DUFOUR / NTB ScanpixVis mer

Hamilton skjelles ut etter å ha sprutet ned podiumdama: - Si unnskyld!

Satte seieren i skyggen.

(Dagbladet): I går lekte Lewis Hamilton seg med konkurrentene i Kina Grand Prix da han vant karrierens 35. formel 1-løp i Shanghai.

I dag våknet derimot Mercedes-føreren opp til noe helt annet enn hyllest i Daily Mail.

Hamiltons sedvanlige seiersgest, altså å sprute ned både podiumdamene og konkurrentene med champagne, ble hudflettet av aktivister etter løpet.

Hamiltons problem er bildene som viser at den kinesiske podiumdama som får en velrettet champagnestråle midt i ansiktet ikke akkurat trives med det vi må formode er en kalddusj.

Roz Hardie er øverste leder for organisasjonen Object som blant annet jobber mot kjønnsdiskriminering i mediene, er blant dem som reagerer sterkest.

- Bildene viser at kvinnen ikke bare blir sprutet på, men at champagnen er direkte rettet mot ansiktet hennes. Det ser ikke ut som om hun er med på den leken frivillig, sier Hardie til avisa.

- Hvis det var slik bør Lewis Hamilton beklage det han gjorde og tenke nøye gjennom hvordan han oppfører seg i framtida. For de fleste er det ganske åpenbart at hun ikke liker det, fortsetter hun, mens avisa siterer flere twitter-brukere som blant annet kaller Hamilton en skam for England.