TILBAKE PÅ TOPPEN: Lewis Hamilton har vært innblandet i en serie kontroversielle hendelser siden han vant Kinas Grand Prix i begynnelsen av sesongen, men søndag slo han tilbake med seier på Nürburgring.Foto: SCANPIX/AP Photo/Petr David Josek
TILBAKE PÅ TOPPEN: Lewis Hamilton har vært innblandet i en serie kontroversielle hendelser siden han vant Kinas Grand Prix i begynnelsen av sesongen, men søndag slo han tilbake med seier på Nürburgring.Foto: SCANPIX/AP Photo/Petr David JosekVis mer

Hamilton slo tilbake med seier

Vant Tysklands Grand Prix.

Lewis Hamilton sikret seg sesongens andre seier da han søndag vant Tysklands Grand Prix i formel 1.

Verdensmesteren fra 2008 krysset mållinjen først etter at førerne hadde fullført 60 runder, i et spennende løp hvor briten lenge kjempet mot Mark Webber og Fernando Alonso om å ligge fremst.

Det hele ble avgjort da de tre førerne kjørte inn til andre «pit stop». Webber kjørte inn etter 30 av 60 runder, mens Hamilton og Alonso fulgte etter henholdsvis én og to runder senere. Etter at alle de tre hadde vært inne i depotet, var det Hamilton som lå fremst, og han ga aldri fra seg ledelsen igjen. Dermed kunne han kjøre inne til seier på Nürburgring, hvor han også vant i 2008.

Takket mekanikerne På plassene bak kom Fernando Alonso og Webber, begge innenfor en margin på ti sekunder. Sistnevnte startet i beste startspor søndag, men klarte ikke å utnytte det til sin fordel.

Etter seieren var Hamilton særdeles fornøyd, og han benyttet sjansen til å takke mekanikerne sine.

- Wow, en fantastisk jobb, en fantastisk jobb. Takk! Det her var en fantastisk følelse, sa Hamilton etter seieren, henvendt til resten av McLaren-teamet.

- Nå må vi bare fortsette i samme spor som i helgen. Da kan vi fortsette å få resultater som dette, mener vinneren.

Det 26 år gamle briten vant tidligere i år også Kinas Grand Prix. Med søndagens seier klatret han opp til 3.-plass i VM-sammendraget med ni gjenstående løp.

Vettel misfornøyd med bilen Sebastian Vettel, som leder VM-sammendraget suverent, endte på 4.-plass på hjemmebane, men nesten et halvt minutt unna en pallplass. Det var første gang denne sesongen at tyskeren ikke endte blant de to beste, og etter målgang var han særdeles misfornøyd med løpet. Han mener lagkamerat Webbers bil gikk mye raskere og krever å få svar på hvorfor.

- Det har ikke føltes bra denne helgen. Bilen min har aldri hatt samme fart som Mark sin, sa Vettel etter løpet.

Dermed fortsetter det som kan være en gryende konflikt i Red Bull-laget. I Storbritannias Grand Prix for to uker siden skal Webber ha fått beskjed om å ikke kjøre forbi Vettel, noe han skal ha likt dårlig.

Neste løp kjøres i Ungarn 31. juli.

(NTB)