JAKTER NUMMER TRE: Lewis Hamilton har ingen planer om å gi fra seg ledelsen i årets formel 1-sesong. Foto: Don Emmert / AFP.
JAKTER NUMMER TRE: Lewis Hamilton har ingen planer om å gi fra seg ledelsen i årets formel 1-sesong. Foto: Don Emmert / AFP.Vis mer

Hamilton styrer inn mot tredje strake seier

Har ingen planer om å gi fra seg VM-ledelsen.

|||Fem forskjellige førere har ledet sammenlagt i årets formel 1-sesong. Lewis Hamilton har ingen planer om å gi fra seg ledelsen.

Etter seirer i Tyrkia og Canada sikter briten seg inn mot en tredje strake seier når formel 1-folket samles til Europa Grand Prix i Valencia søndag.

- Det er godt å være i ledelsen, men formel 1 sporten er så jevn og tøff for øyeblikket at du ikke kan ta noe for gitt, sier Hamilton.

Åtte VM-runder er kjørt så langt i 2010. Likevel har hele fem forskjellige førere toppet sammenlagt. Det går mot en heftig sesong full av dramatikk og skifter i jakten på VM-seier.

Fernando Alonso, Felipe Massa, Jenson Button og Mark Webber har alle stått øverst.

Hamilton tok over topplasseringen med seieren i Canada Grand Prix 13. juni. 108 poeng har briten. Bare 18 skiller ned til Sebastian Vettel på femteplass. Mellom de to finner vi Button (106), Webber (103) og Alonso (94).

Hamilton er blitt nummer to i Europa Grand Prix to år på rad.

- Etter to annenplasser føler jeg at jeg har litt uoppgjort business her nede, sier verdensmesteren fra 2008.

13 enkeltseirer står McLaren-føreren med så langt i karrieren.

(NTB)