Hamilton suspendert av profflaget

Støttes ikke etter positiv test for bloddoping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

OL-mester Tyler Hamilton er suspendert av Phonak-laget som følge av hans positive dopingtest.

Den amerikanske sykkelproffen bedyrer sin uskyld, og lagledelsen sa først at de tror ham og vil støtte ham. Likevel suspenderes han.

- Som en første konsekvens av en positiv prøve er vår lagkaptein Tyler Hamilton suspendert inntil videre. Han forblir suspendert inntil saken er ferdigbehandlet. Om han ikke greier å bevise sin uskyld, vil kontrakten hans annulleres umiddelbart, heter det i en uttalelse fra Phonak onsdag.

Hamiltons blodprøver avgitt etter OL-seieren på tempo i Aten 19. august og etter en etappeseier i Spania rundt 18. september er underkastet en ny testmetode som kan påvise klassisk bloddoping, og begge prøvene var positive.

Resultatet av B-prøvene er ennå ikke kjent.

I går sa Hamilton at han er «100 prosent uskyldig». Hans advokat Lucien Valloni sa at han setter spørsmålstegn ved testmetoden.

- Jeg er anklaget for å ha brukt blod fra en annen person. Jeg ville aldri risikere min eller min kones liv ved å gjøre noe slikt. Noen må ha manipulert prøven, sier Hamilton.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer