DOBBELTSEIER: Lewis Hamilton (t.h.) vant Canadas Grand Prix foran stallkamerat Jenson Button i McLaren.Foto: SCANPIX/REUTERS/Mathieu Belanger
DOBBELTSEIER: Lewis Hamilton (t.h.) vant Canadas Grand Prix foran stallkamerat Jenson Button i McLaren.Foto: SCANPIX/REUTERS/Mathieu BelangerVis mer

Hamilton vant Canadas Grand Prix

Overtok VM-ledelsen.

|||Teamet til McLaren gamblet høyt på dekkvalg og kunne triumfere med dobbeltseier til britene Lewis Hamilton og Jenson Button i Canadas Grand Prix søndag.

Hamilton overtok ledelsen i VM-sammendraget med sin 13. seier i karrieren. Fra beste startposisjon og på samme sted som han vant sitt første løp i 2007.

— Det har vært en utrolig helg. Alt fungerte perfekt i det som var en av de tøffeste konkurransene denne sesongen, sa Hamilton.

Red Bulls Mark Webber var lenge i ledelsen, men fra den 49. runden og inn mot mål så Hamilton seg aldri tilbake. Button klarte andreplassen etter en smart manøver da han passerte Fernando Alonso, nummer tre i søndagens VM-konkurranse, på den 55. runden.

Ny nedtur for Red Bull
Bare to uker etter at Red Bull-førerne Sebastian Vettel og Webber kolliderte og ødela løpet for hverandre, gikk de igjen ut som den tapende part i søndagens race.

McLaren-teamet foretok det beste dekkvalget, og kloke avgjørelser fra depotet hjalp med å sikre dobbelttriumfen. De startet med mykere dekk enn mange av konkurrentene og profitterte på det.

— Vi fikk gjort det meste riktig, og dessuten gjorde førerne en glimrende jobb, sa McLarens teamsjef Mark Whitmarsh etter dobbeltseieren.

I Red Bull-teamet måtte de bare innse at de ikke hadde truffet de rette valgene for sine førere.

Trekløver i tet
For Michael Schumacher var søndagens løp ett av de han helst vil glemme så fort som mulig. Tyskeren endte til slutt på en skuffende ellevteplass.

Hamilton, som også vant Tyrkias Grand Prix med Button på andreplass, overtok ledelsen i VM-sammendraget med 109 poeng etter åtte av 19 VM-runder.

Button har 106 poeng, mens Webber falt fra første til tredjeplass og står med 103 poeng.

Den neste VM-runden arrangeres i Valencia 27. juni.

(NTB)