VÅTT PÅ RIVIERAEN: Lewis Hamilton trakk det lengste strået i en regntung formel 1 i Monaco i dag.Foto: AP /Petr David Josek/ NTB Scanpix
VÅTT PÅ RIVIERAEN: Lewis Hamilton trakk det lengste strået i en regntung formel 1 i Monaco i dag.Foto: AP /Petr David Josek/ NTB ScanpixVis mer

Hamilton vant Formel 1-thriller i Monaco

Utkjøringsbonanza.

Mens konkurrentene kjørte ut på løpende bånd i regnværet i Monaco, trakk til slutt Lewis Hamilton det lengste strået etter en tett duell mot Daniel Ricciardo i front.

Mindre enn én runde etter at sikkerhetsbilen ga klarsignal på en regnvåt Monaco-bane totalvraket Jolyon Palmer fronten på bilen. Heldigvis gikk Renault-føreren ut bilen av egen maskin.

Selv om det klarnet opp på franske rivieraen, klarte heller ikke Ferraris Kimi Raikkonen eller Red Bulls Daniil Kvjat å unngå uhell tidlig i løpet, før stortalentet Max Verstappen ble fjerdemann til å kjøre ut i fyrstedømmet på en kaotisk dag som ble avsluttet med bare 15 sjåfører.

I front ble det en tett duell mellom Lewis Hamilton og Daniel Ricciardo. Sistnevnte startet i pole position, men da 26-åringen kjørte inn i depotet uten at mekanikerne var klare, benyttet Hamilton muligheten til å ta over ledelsen.

Med sju runder igjen begynte regnet å melde sin ankomst igjen, men Red Bull-lagets tabbe ble avgjørende og Ricciardo klarte ikke ta igjen briten. Dermed kunne Hamilton juble for sin første seier for året.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram