Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hamilton vant i Sotsji da Rosberg måtte bryte

Økte VM-forspranget.

VANT I SOTSJI: Nico Rosberg røk gasspedalen og måtte bryte VM-runden i formel 1 i russiske Sotsji. Dermed endte det med favorittseier til briten Lewis Hamilton. Mercedes sikret seieren i fabrikks-VM. Foto: AP Photo/Luca Bruno
VANT I SOTSJI: Nico Rosberg røk gasspedalen og måtte bryte VM-runden i formel 1 i russiske Sotsji. Dermed endte det med favorittseier til briten Lewis Hamilton. Mercedes sikret seieren i fabrikks-VM. Foto: AP Photo/Luca Bruno Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nico Rosberg røk gasspedalen og måtte bryte VM-runden i formel 1 i russiske Sotsji. Dermed endte det med favorittseier til briten Lewis Hamilton. Mercedes sikret seieren i fabrikks-VM.

Seieren betyr at regjerende verdensmester Hamilton økte VM-forspranget sitt ytterligere. Mange hadde trodd at Rosberg skulle spise seg litt innpå stallkameraten i Sotsji, men tyskeren måtte bryte etter sju runder.

- Å vinne VM-tittelen er vanskeligere nå, men jeg kommer aldri til å vinne et VM så lenge vanlige ting blir ødelagt, sa Rosberg.

Hamilton ledet med 46 poeng før søndagens løp. Hadde Rosberg fullført og vunnet, kunne det blitt litt spenning om VM-tittelen i de siste fire rundene, men nå virker det som om løpet definitivt er kjørt for tyskeren.

Kontrollert Det var tyskeren som hadde beste startspor med Hamilton like bak i søndagens løp. Men da gasspedalen røk i Rosbergs bil var det briten som var i ledelsen. Etter at stallkompisen var ute av løpet, fikk Hamilton beskjed om å stå på for fullt og konsentrere seg om seieren.

Ferraris Sebastian Vettel endte på annenplass i Sotsji, mens tredjeplassen gikk til Force Indias Sergio Perez. Hamilton hadde god kontroll på seieren og cruiset inn til mål.

- De siste fem rundene kjørte jeg rolig. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg vil være i den posisjonen igjen, sa Hamilton.

Passerte Senna I barndommen var formel 1-kjøreren Ayrton Senna et av britens store idoler. Med søndagens seier passert han den gamle stjernens VM-seirer i karrieren.

Hamilton er nå oppe på 42 triumfer. Det gir den regjerende verdensmesteren tredjeplass på listen over sjåfører med flest seirer. Nå har han like mange som Vettel.

- Det er et spesielt øyeblikk for meg å passere Senna, sa Hamilton.

Søndag ble det også klart at Mercedes er vinner av fabrikks-VM for andre sesong på rad. Seieren ble klar da Ferrari-fører Kimi Räikkönen ble ilagt 30 sekunders tidsstraff etter målgang og flyttet ned fra 5. til 8.-plass.

Finnen ble straffet for å ha forårsaket en kollisjon underveis.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!