Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hamilton vant kaospremieren

- Ikke perfekt, men mitt beste løp, sier Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton styrte klar av kaoset og innledet VM-sesongen i formel 1 med en overlegen seier i Australia.

Den britiske 23-åringen mistet VM-tittelen på målstreken i debutsesongen, men han akter å rette på det i år. Han kunne knapt fått en bedre start. Hamilton holdt hodet kaldt i et løp der bare sju biler fullførte og tok sin femte seier på 18 forsøk.

Da Rubens Barrichello ble disket fra femteplass for å ha forlatt depot på rødt lys, rykket fjorårsmester Kimi Räikkönen inn på poengplass selv om han slapp opp for drivstoff og endte fem runder bak vinneren. Alle som verken brøt eller ble disket fikk dermed VM-poeng.

Hamilton hadde pole position og ledet fra start til mål. McLaren-føreren seiret 5,4 sekunder foran Nick Heidfeld i BMW-Sauber, mens Nico Rosberg feiret sin første pallplass etter å ha kjørt i mål som nummer tre i sin Williams.

- Det er en ny sesong og blanke ark, og vi hadde veldig lyst til å komme godt i gang, sa Hamilton, som i fjor mistet VM-tittelen til Räikkönen med ett fattig poeng etter å ha ledet foran siste løp.

- Dette føles helt annerledes enn min første seier i fjor, mest fordi det var så uventet. Nå føles det på mange måter bedre, fordi jeg vet jeg er blitt bedre på mange områder.

Nesten perfekt


Løpet var spennende helt til første sving. Hamilton kom seg først gjennom den, og siden var han aldri virkelig truet. Den unge briten nølte ikke med å utrope det til hans beste løp så langt i karrieren.

- Det var ikke perfekt, men måten jeg sparte dekkene, kontrollerte farten og kjørte med selvtillit gjør det til mitt beste løp.

For Ferrari var det dårligste sesongstart siden 1992. Räikkönens «trøstepoeng» var eneste lyspunkt. 

- Resultatene taler for seg. En fryktelig helg for oss, sa Ferraris nye teamsjef Stefano Domenicali.


Kollisjoner


Sikkerhetsbilen var ute på banen tre ganger i løpet. Allerede på den første runden forsvant fem biler ut av løpet etter en kollisjon.

Det kunne blitt dobbeltseier til McLaren, men finske Heikki Kovalainen måtte i depot helt på slutten og endte på femteplass. Dermed ble han også passert av fjorårets McLaren-fører og tidligere verdensmester Fernando Alonso, som kjørte inn til fjerdeplass i sin Renault.

Indycarmester Sebastien Bourdais fikk en god debut med sjuendeplass i sin Toro Rosso. Han fikk motorhavari tre runder før mål, men endte i likhet med Räikkönen på poengplass uten å fullføre.

(NTB)

LEDET FRA START TIL MÅL: Ingen var i nærheten av å tukte Lewis Hamilton i Australia. Foto: AP
LEDET FRA START TIL MÅL: Ingen var i nærheten av å tukte Lewis Hamilton i Australia. Foto: AP Vis mer
SUPERSTART: Lewis Hamilton tapte VM-tittelen på målstreken i fjor. Nå har han fått en drømmestart på årets sesong.
LUFTETUR: Her blir Giancarlo Fisichella sendt på en liten luftetur i starten av premieren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media