Lewis Hamilton

Hamilton verdensmester for femte gang

Lewis Hamilton kunne feire sin femte VM-tittel i Formel 1 etter å ha kjørt inn til fjerdeplass i Mexicos Grand Prix søndag.

NR. 5: Lewis Hamilton er i ferd med å skrive seg inn i historiebøkene som en av de virkelig store Formel 1-førerne. Photo by Alfredo ESTRELLA / various sources / AFP
NR. 5: Lewis Hamilton er i ferd med å skrive seg inn i historiebøkene som en av de virkelig store Formel 1-førerne. Photo by Alfredo ESTRELLA / various sources / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 21-årige nederlenderen Max Verstappen vant løpet for annet år på rad i sin Red Bull, men Mercedes-stjernen Hamilton var likevel dagens mann. Nå har bare Michael Schumacher (7) flere VM-titler enn 33-åringen.

Hamilton er mester for annet år på rad og for fjerde gang på de seks årene han har kjørt for Mercedes. Han vant også som McLaren-fører i 2008. Med fem titler er han oppe ved siden av legenden Juan Manuel Fangio på delt 2.-plass bak Schumacher.

- Det er en uvirkelig følelse, og det gjør meg ydmyk. Å ta den femte tittelen slik Fangio gjorde føles surrealistisk, særlig ettersom også han gjorde det for Mercedes, sa Hamilton.

Han slet med dekkene søndag og var aldri i seierskampen foran 100.000 tilskuere.

- Tittelen ble ikke vunnet her, men med hardt arbeid gjennom mange løp, sa han.

Schumacher neste?

Han har to år igjen av kontrakten med Mercedes og kan ta igjen Schumacher om den kombinasjonen fortsetter å være like sterk. Hamilton er blitt verdensmester for den tyske stallen i 2014, 2015, 2017 og 2018.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer