Hamiltons ledelse spant vekk

Mot thriller-avslutning i Formel 1-sirkuset.

(Dagbladet.no): Etter at Formel 1-kometen, britiske Lewis Hamilton, spant seg fast utenfor banen på vei inn til pit-stop under Shanghai Grand Prix i Kina, er det ny spenning om hvem som tar verdensmestertittelen i Formel 1 i år, ifølge nyhetsbyrået AP.

Vil McLarens Fernando Alonsos erfaring være avgjørende? Eller kan debutant og lagkamerat Hamilton slå til i siste løp og bevise at han har kommet for å bli i verdens mest fartsfylte motorfest? Ferraris Kimi Raikkonen er også i aller høyeste grad med i kampen om tittelen.

Alt avgjøres i siste løp, i Brasil den 21. oktober.

I dagens løp lå alt til rette for unggutten Hamilton etter at han fikk første startsspor etter kvalifiseringen. Men Hamilton slet med å holde seg på banen på det våte underlaget, og Ferraris Kimi Raikkonen tok etter hvert over ledelsen, melder AP.

Da Hamilton satte seg fast i grusen utenfor banen, og bare spant seg ytterligere ned i sanden var det over for briten.

Med seier til Raikkonen og Alonso på andreplass etter dagens løp, skiller det bare syv poeng mellom de tre før siste løp.

VÅT FORNØYELSE: Formel 1-løpet i Shanghai i Kina var en vår affære i dag. Lewis Hamilton startet i pole position, men spinnet etter hvert seg så langt ned i grusen ved siden av banen, at han måtte avbryte løpet. FOTO: Kerim Okten/EPA
VÅT FORNØYELSE: Formel 1-løpet i Shanghai i Kina var en vår affære i dag. Lewis Hamilton startet i pole position, men spinnet etter hvert seg så langt ned i grusen ved siden av banen, at han måtte avbryte løpet. FOTO: Kerim Okten/EPA Vis mer