HamKam begjæres konkurs

- Vi opplever situasjonen som svært kritisk.

- KRITISK: - Vi opplever situasjonen som svært kritisk. Hvis ikke klubben får inn friske penger innen nyttår, så er det slutt, sier HamKams Vegard Bjerke. 
Foto Stian Lysberg Solum, Scanpix
- KRITISK: - Vi opplever situasjonen som svært kritisk. Hvis ikke klubben får inn friske penger innen nyttår, så er det slutt, sier HamKams Vegard Bjerke. Foto Stian Lysberg Solum, ScanpixVis mer

(Dagbladet): Styrene i HamKam Fotball og HK Sport AS stiller sine plasser til disposisjon og vil begjære klubben konkurs. Det meddeler klubben i en pressemelding.

Det er satt en frist fram til 30. desember for eventuelt nye krefter og nye penger til å forsøke å redde klubben.

Hamar-klubben har gått med stort underskudd, og bare hjelp i millionklassen og et nytt styre kan redde livet som toppklubb på Briskeby.

Sist uke vedtok Hamar bystyre å dekke 8,5 millioner av klubbens gjeld for leie av Briskeby for de tre siste årene. Forutsetningen for denne støtten var at klubben la fram et realistisk budsjett for neste år som skulle godkjennes av klubben.

Det mener styrene at ikke lar seg gjøre i dagens situasjon.

- I lys av arbeidet som har vært nedlagt, resultatene vi har oppnådd og utsiktene for å drive klubben innenfor de realistiske og nøkterne rammer, er det bittert å gi opp nå, sier styrelederne Morten Andreas Meyer i HamKam Fotball og Torkild Korsnes i HK Sport AS i en felles uttalelse ifølge NTB.

Spillerne og de ansatte ble informert om situasjonen i dag.

- Vi har rykket opp med et ungt og lokalt lag. Vi har fremtiden foran oss og nå kan alt være ødelagt. Det føles for jævlig, sier HamKam-spiller Vegar Bjerke til TV 2 Sporten.

- Vi opplever situasjonen som svært kritisk. Hvis ikke klubben får inn friske penger innen nyttår, så er det slutt, sier han.

HamKam vant sin avdeling i 2. divisjon, og er sportslig kvalifisert til spill i nest øverste divisjon neste år. Dersom klubben går konkurs, vil de måtte starte i 5. divisjon dersom de ønsker å drive videre.

Før opprykket denne sesongen, rykket HamKam ned to sesonger på rad - fra Tippeligaen i 2008 og 1. divisjon i 2009. De har slitt med store økonomiske problemer parallelt med den sportslige nedturen.