Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

HamKam fikk revansj for cuptapet

Slo Sandefjord 3-0 på Briskeby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): HamKam-Sandefjord 3-0.
Det var bare en ting som sto i hodet til HamKam-spillerne i kveld: Å revansjere det forsmedelige cup-tapet mot Sandefjord tidligere i uka. Da pådro HamKam seg et straffepark i siste ordinære spilleminutt, etter å ha vært det klart beste laget i første omgang.

Etter 35 minutter i kveldens kamp var Arnar Førsund uheldig på et innlegg fra Roman Kienast, og satte ballen i eget nett bak en sjanseløs Espen Bugge Pettersen i Sandefjords mål. Da hadde HamKams angrep til tider kjørt karusell med Sandefjords forsvar, og spesielt Markus Ringberg hadde gjort seg bemerket med godt spill.

Fantastisk scoring
Kveldens prestasjon var en kombinasjon mellom tre av HamKams beste spillere. Ramiro Corrales fant Roman Kienast på spissen av Sandefjords 16-meter. Kienast rundet av en Sandefjordspiller, og la inn ballen med et spark som vil bli husket lenge på Briskeby:

Fra dødlinja slo han ballen ved å legge høyrefoten bak den venstre, og skjøt ballen med utsiden av nevnte fot inn mot Sandefjords mål. Ballen skrur derfor utover og forbi målmann Bugge Pettersen. Markus Ringberg, som merkelig nok fikk stå alene og fullstendig umarkert på ni meters hold, gjorde ingen feil og satte ballen vakkert forbi Sandefjords målmann, som for andre gang i kampen var utmanøvrert. Da hadde det gått 43 minutter.

Om det ikke var årets mål, blir det nok i det minste nevnt ved sesongavslutningen. Hjemmepublikummet på Briskeby hadde god grunn til å være fonøyd da HamKam kunne gå til pause med en fortjent 2-0-ledelse.

Ikke samme feil som sist
Sandefjord var langt mere med etter pause, og gikk ut med mye mer aggresjon enn det de oppviste i de første 45. Dommer Tom Henning Øvrebø gjorde en svært god figur i denne kampen, og belønnet en noe overtent Mikael Andersson med gult kort eter 52 minutter.

Begge lag hadde naturligvis forrige møte friskt i minne. Da var også HamKam det beste laget til langt inn i 2. omgang, men slapp til Sandefjord mot slutten av kampen. Den feilen gjorde de ikke i dag. Etter 75 minutter fikk HamKam frispark i farlig posisjon like utenfor Sandefjords 16-meter. Det betyr at Andersson må sone karantene for gule kort i neste seriekamp. Rune Buer Johansen skjøt ballen via et hode i muren og i mål. Espen Bugge Pettersen i Sandefjords mål var nok en gang  fullstendig utmanøvrert, og kan ikke klandres for noen av HamKams scoringer.

- Vi fikk en veldig fotjent revansj etter å ha spilt en veldig god kamp. Vi jobber steinhardt og kontrollerer kampen fullstendig, sa HamKam-trener Frode Grodås til TV2 etter kampen. -HamKam er et lag som kan slå hvem som helst, men vi kan også tape mot alle.

VISTE MUSKLER: Roman Kienast(tv.) og Marius Ringberg sørget for at HamKam fikk revansj mot Sandefjord i kveldens kamp. Foto: DIGITALSPORT
VISTE MUSKLER: Roman Kienast(tv.) og Marius Ringberg sørget for at HamKam fikk revansj mot Sandefjord i kveldens kamp. Foto: DIGITALSPORT Vis mer
TRØBBEL: HamKams gode angrepsrekke søfrget gang på gang for trøbbel i Sandefjords forsvar.