HamKam godtar Leonardo-straff

Etter nedskallingen av Barsom.

(Dagbladet.no): Sist fredag fikk HamKam-spiss Leonardo Da Silva to kampers karantene for å ha skallet ned Fredrikstads Abgar Barsom.

Begge klubbene var misfornøyde med dommen fra Doms- og sanksjonsutvalget:

• Fredrikstad mente straffen burde vært hardere.

• HamKam mente Leonardo skulle vært frikjent, utfra NFFs konklusjon om at nedskallingen ikke var gjort med overlegg.

Nå har de nedrykkstruede hedmarkingene likevel blitt enige om å ta dommen til etterretning.

- Vi har bestemt oss for å ikke anke. Vi tror ikke vi kommer til å vinne fram, selv om vi er uenige i konklusjonene og premissene for dommen. Vi ønsker å legge saken bak oss, og bare ha fokus på fotball, sier sportslig leder Lars Tjærnås til Dagbladet.no.

Selv om Doms- og sanksjonsutvalet ikke fant det bevist at nedskallingen var gjort med forsett, mente de like fullt at Da Silva hadde opptrådt uaktsomt.

- Jeg skjønner ikke logikken i den dommen. Det kommer vi til å stå på til vi ramler om, men vi anker den som sagt ikke, sier Tjærnås.

HAMKAM ANKER IKKE: HamKam skjønner ikke logikken i dommen fra Doms- og sanksjonsutvalget, men velger uansett å ikke anke straffen Leonardo Da Silva fikk for å ha skallet ned Abgar Barsom. Foto: SCANPIX
HAMKAM ANKER IKKE: HamKam skjønner ikke logikken i dommen fra Doms- og sanksjonsutvalget, men velger uansett å ikke anke straffen Leonardo Da Silva fikk for å ha skallet ned Abgar Barsom. Foto: SCANPIX Vis mer

Han opplyser også at HamKam ikke vil gå videre med en en episode fra gårsdagens kamp mot Strømsgodset, der Markus Ringberg hevdet han ble skallet til at Strømsgodsets David Nielsen.