HamKam ikke konkurs likevel

Men må redusere lønnskostnadene med 50 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Styret i HamKam kom fredag fram til at klubben ikke melder oppbud, skriver Hamar Arbeiderblad.

Det ble konklusjonen etter hektisk møtevirksomhet gjennom hele dagen. Førstedivisjonsklubben unngår konkurs i denne omgang takket være omfattende kostnadskutt og lånefinansiert tilførsel av likviditet.

- Oppsummert betyr dette at styret mener det er forsvarlig å drifte videre. Vi må klare en reduksjon av lønnskostnadene på 50 prosent, sier styreleder Morten Kristiansen til H-A.

- Det er dessverre ikke andre muligheter til å kutte ytterligere kostnader, og vi beklager selvsagt overfor dem som opplever at avtaler brytes og ansettelsesforhold opphører.

Skuffet over sponsoren At HamKam fortsetter driften skjer på enkelte forutsetninger. Klubben klarte ikke å få med seg Sparebanken Hedmark på laget om å gi den et lån på 500.000 kroner mot sikkerhet gjennom kausjon stilt av HamKam Yngres.

Det betyr at spillerne må godta å gå ned i lønn med 50 prosent om kuttene skal være store nok.

- Jeg må innrømme en viss skuffelse over at vår generalsponsor ikke fant mulighet til å yte lånet på 500.000 kroner, når HamKam Yngres har bidratt til et grunnlag for en slik løsning, sier Kristiansen.

Tidligere i dag ble det klart at Peter Sørensen fratrer som HamKam-trener.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer