HamKam kan miste lisensen hvis de ikke kommer seg ut av rød sone innen nyttår

Seks klubber i Tippeligaen og Adeccoligaen er i rød sone.

RØD SONE: HamKam har bare fram til nyttår på å ordne økonomien i klubben, hvis ikke risikerer de å miste klubblisensen. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
RØD SONE: HamKam har bare fram til nyttår på å ordne økonomien i klubben, hvis ikke risikerer de å miste klubblisensen. Foto: Vegard Grøtt / NTB ScanpixVis mer

ULLEVAAL STADION(Dagbladet): I dag gikk Norges Fotballforbund gjennom norsk klubbøkonomi på en pressekonferanse på Ullevaal .

Toppfotballen (Tippeligaen og Adeccoligaen) styrer nå mot et negativt driftsresultat på 145 millioner kroner. Men tallene viser også at selv om inntektene har gått ned, og kostnadene opp, så er lønnsnivået på vei ned igjen.

Ut fra klubbenes økonomi blir de plassert i tre kategorier, rød (under 65 poeng), gul (65-130 poeng) og grønn (over 130 poeng).

Dagens pressekonferanse avslørte at seks Tippeliga- og Adeccoklubber befinner seg i rød sone. I fjor var ingen Tippeligaklubber i rød sone.

Det gjelder Start og Hønefoss i Tippeligaen, og Ull/Kisa, Kristiansund, Stabæk og HamKam i Adeccoligaen.

Det er sistnevnte klubb det haster mest for. Regel sier at man ikke kan befinne seg i rød sone mer enn 36 måneder, og klubben har vært i rød sone siden 2010, og har derfor bare fram til nyttår på seg.

Regelen sier at en klubb kan miste lisensen om de bryter grensen på tre år.

Ifølge Rune Nordhaug, klubblisensansvarlig i NFF, har klubben full kontroll.

Alle klubbene som har havnet i rød sone må lage en handlingsplan, og hvis ikke denne blir fulgt risikererer de poengtrekk.

Det ble også gitt tre irettesettelser. To av dem til Ull/Kisa for brudd på mål i handlingsplan, mens Kristiansund har fått den tredje irettesettelsen.