Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

HamKam-kaptein kan redde plassen ved å slå Lyn konkurs

Oslo-klubben skylder Vegar Bjerkes selskap penger.

TO ROLLER: Vegar Bjerke er både HamKam-kaptein og bedriftsleder. Han kan nå slå Lyn konkurs, slik at Kamma kan overleve selv om de ender fjerde sist i 1. divisjon. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
TO ROLLER: Vegar Bjerke er både HamKam-kaptein og bedriftsleder. Han kan nå slå Lyn konkurs, slik at Kamma kan overleve selv om de ender fjerde sist i 1. divisjon. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

|||(Dagbladet.no) HamKam har falt som en stein gjennom 1. divisjon, etter at hedmarkingene rykket ned fra Tippeligaen i fjor.

De grønnhvite har slitt tungt økonomisk denne sesongen, og parallelt har resultatene på banen sendt dem fjerde sist - når det gjenstår bare to kamper. Om Kamma ikke skjerper seg, rykker de ned i år også.

Hvis ikke kaptein Vegar Bjerke kan gi dem en noe uvanlig hjelpende hånd.

Midtbanespilleren er nemlig også styreleder og administrerende direktør i ProDialog, som er ett av selskapene Lyn skylder penger. Ifølge TV 2 har ProDialog 70 000 kroner utestående hos kriserammede Lyn.

Bjerke kan derfor slå Oslo-laget konkurs. Hvis dette skjer vil bare tre lag rykke ned, og HamKam beholder plassen om de er fjerde sist også ved sesongslutt.

- Det er en merkelig problemstilling, men dette må Bjerke og Lyn ordne opp seg imellom. For meg er det viktigste å berge plassen på sportslig grunnlag, sier HamKam-trener Vegard Skogheim til TV 2.

Det så bekmørkt ut for Lyn for noen uker siden, men i slutten av september ble klubben reddet i 12. time da de fikk inn nok penger til å fullføre sesongen. Laget har allerede rykket ned fra Tippeligaen, og direktør Erik Langerud jobber nå med å få på plass et økonomisk grunnlag som gjør at de kan spille i 1. divisjon neste år.

Vegar Bjerke ønsker ikke å kommentere saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling