HamKam kunne spilt i Tippeligaen

... om Fotballtingets ferske kvalik-vedtak hadde vært regelen i fjor.

KANSKJE TIL HØSTEN?: Vegard Skogheim og HamKam-benken jublet etter seier i Hedmark-duellen mot Kongsvinger i 2009. I fjor ble de sjette best i Adeccoligaen. Kopierer de det i 2012, får de spille kvalifisering til Tippeligaen. Foto: ARNT E. FOLVIK
KANSKJE TIL HØSTEN?: Vegard Skogheim og HamKam-benken jublet etter seier i Hedmark-duellen mot Kongsvinger i 2009. I fjor ble de sjette best i Adeccoligaen. Kopierer de det i 2012, får de spille kvalifisering til Tippeligaen. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLESTRØM (Dagbladet): Kvalifiseringsspillet mellom Tippeligaen og Adeccoligaen er tilbake. Vedtaket ble gjort på Fotballtinget på Lillestrøm nå i morgentimene, og gjelder allerede for den kommende sesongen.

161 av de 167 som stemte over saken, støttet Norges Fotballforbunds styre, som ønsker å endre fjorårets modell.

Upopulært i fjor For i 2011 var det ingen kvalifisering mellom Tippeligaen og Adeccoligaen:

To lag, Start og Sarpsborg, rykket rett ned, Sandnes Ulf og Hønefoss gikk opp. Og det var det.

Ordningen har ikke vært populær, og det ble allerede i januar i år kjent at en bredt sammensatt komité - den såkalte seriekomiteen - ønsker å ta fram kvalifiseringsordningen igjen.

- Det vil gi en fantastisk spenning i Adeccoligaen, sa seriekomiteens leder, og nestleder i Norges Fotballforbunds styre, Einar Schultz i dag.

- Nå vil 10 av 16 lag i den divisjonen havne i en skjebnesvanger situasjon ved sesongslutt, la han til fra talerstolen, og siktet til at to får direkte opprykk, fire skal ut i kvalifisering, mens fire rykker ned til 2. divisjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer