Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

HamKam overkjørte Odd

Tett med sjanser på Briskeby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): HamKam - Odd Grenland 3-0

På papiret så søndagens fotballrunde ut som borteseier. Odd kom fra to strake seire, mens HamKam ikke hadde sett tre poeng siden Sandefjord-matchen 23. juli.

Samtidig lå hjemmelaget langt nede i dumpa, med to poeng tilgode på de tre siste lagene i serien. Odd hadde på sin side 28 og klar heng på topplagene.

Men det skulle ikke gå mer enn tre minutter før hedmarkingene gjorde alle spådommer til skamme.

Det var så lang tid Markus Ringberg brukte for å overbevise alle kritiske røster om at de kan forsvare en plass blant de beste.

Vegar Bjerke gjorde grovarbeidet på venstrekanten før han la inn i feltet. Jarstein reddet det første forsøket med på returen var Ringberg aller sterkest. Han fikk kjempet ballen i mål, og sikret HamKam den sterke åpningen de tidligere hadde som varemerke.

Spilte for halv maskin

Og det så ut som sjokkstarten hadde sin ønskede effekt. Odd spilte for halv maskin, og ble rett og slett kjempet i senk av hissige hedmarkinger.

ENDELIG SEIER:
Espen Olsen og Markus Ringberg scoret begge et mål i kampen mot Odd. Foto: Scanpix
ENDELIG SEIER: Espen Olsen og Markus Ringberg scoret begge et mål i kampen mot Odd. Foto: Scanpix Vis mer

Men det skulle bli mer enn bare kjemping og grovarbeid.

Da kvarteret var spilt fikk Espen Olsen ballen på rundt 20 meter. 27-åringen var årets HamKam-spiller i fjor, men har hatt en svak sesong så langt i år. Det er kanskje noe av grunnen til at Odds midtforsvar lot ham få stå i fred.

Men skuddet var av ypperste merke. Hardt og særdeles velplassert ved stolpen til høyre for Jarstein i Odd-målet. Et nydelig skudd.

– Nå er jeg veldig glad. Jeg er fantastisk godt fornøyd med innsatsen til hele laget, sa HamKam-trener Frode Grodåa til ANB etter matchen. Han var storfornøyd med at Olsen igjen viste at han kunne.

– Jeg er veldig glad på Espens vegne. Valgte å bruke han fordi Odd vanligvis gir bort mye bakrom. Det greide Espen å utnytte, sa Grodås.

- Utrolig deilig

Og helten selv var ikke mindre fornøyd etter å ha fått starte kampen - og score igjen.

– Det var utrolig deilig å få tillit igjen. Derfor var det ekstra godt å score mitt første seriemål denne sesongen, jublet 27-åringen.

Femten minutter og 2-0 er uvant kost på Briskeby. På sidelinjen sto Arne Sandstø og Gaute Larsen og klødde seg i hodet. 

Det virket som det var spikeren i kista for telemarkingene, for der og da virket det som de ga helt opp. Resten av omgangen tilhørte HamKam, og det var flaks, ikke dyktighet, som hindret flere nettkjenninger.

Odd mer med etter hvilen

Pausen bød nok på mer enn en pust i bakken, for Odd-laget som løp ut av garderoben til andreomgangen virket hakket piggere. Uten at det skulle hjelpe dem stort.

For det var HamKams dag på hjemmebane. Odd var mer med i perioder, men klarte aldri å komme seg til noen spesielt store sjanser. 

Og da super-innbytter Roman Kienast i tillegg la på til 3-0 etter særs dårlig mannsoppdekning i Odd-forsvaret var ydmykelsen total på Briskeby.

- Det var en fullt fortjent seier til Ham-Kam. Vi fikk spillet til å gli litt bedre i 2. omgang og var det førende laget, men Ham-Kam hadde likevel god kontroll, sa Odds midtbaneoffiser Tommy Svindal Larsen til Aftenposten etter kampen.

Det hadde heller ikke gått trener Arne Sandstø forbi. Han måtte skuffet konstatere at det nå blir enda et lite stykke opp til de aller beste.

- Nå må vi bare dra hjem og trene på det vi kan, sa han til Aftenposten.

HamKam kan puste litt lettere med 22 poeng, mens Odds kurs mot medalje nok må stakes ut av kjentmann fra nå av.