HamKam-ran holder liv i håpet

Lyn-Holmen sløste og sløste.

(Dagbladet.no): HamKam - FC Lyn Oslo 3-2.

HamKam-håpet om ny Tippeliga-kontrakt lever videre etter et ran av de sjeldne på Briskeby i ettermiddag.

Lyn og Kim Holmen skapte sjanse på sjanse, men spissen klarte rett og slett ikke sette ballen i mål tross flere muligheter alene med målvakt Jon Masalin, og Lyn trengte hjelp av Kamma-forsvaret til å sette ballen i mål to ganger.

Et HamKam som nesten ikke skapte noe selv var nådeløse da de fikk tre muligheter fra elleve meter - de to første fra straffemerket - den siste ved Olivier Karekezi bare få minutter før slutt.

Karekezi dunket ballen i nettet på stillingen 2-2, og HamKam vant med et nødskrik.

- For meg var det magisk. At vi fikk tre poeng er veldig viktig. Vinner vi neste gang også, kan vi holde oss, sier 25-åringen til TV 2 etter å ha sikret tre poeng.

- Hvis vi ikke hadde fått tre poeng ville vi i praksis vært i en lavere divisjon, mener trener Arne Erlandsen.

• Stillingen: Sjekk den oppdaterte tabellen!

HamKam-ran holder liv i håpet

Skuffet Holmen sløste

Hadde Lyn hatt normal uttelling etter fire-fem muligheter alene med keeper, skulle ikke HamKam ha vært i nærheten av å kunne ta tre poeng i kveld.

Men Kim Holmen, som fikk de aller fleste, klarte rett og slett ikke å få ballen i nettet.

-  Det ble noen sjanser i dag som burde vært mål. Sånn kan det gå. Det har vært sånn i tidligere kamper også, jeg har ikke noen god forklaring, men det er noe jeg jobber med. Det er klart det er bittert, sier Holmen til TV 2.

- Jeg hater å tape fotballkamper, og når vi ikke vinner en sånn som i dag, er det tungt. Vi har flust av målsjanser som er så opplagte som du får dem i fotball, sier Lyn-trener Kent Bergersen, som måtte innrømme sitt fjerde ligatap på rad, og på fem forsøk som sjef.

Hjemmelaget åpnet bra

HamKam spiller hver eneste Tippeligarunde med kniven på strupen mot slutten av denne sesongen, men lenge så det ikke ut til at nedrykkspøkelset hadde klart å skremme noe liv i Arne Erlandsens gutter.


Mot Lyn hjemme på Briskeby i kveld gikk Kamma ut med høyt press og innsatsvilje de første ti minuttene, men det måtte en straffe til for å gi hjemmepublikum Tippeliga-håp etter et kvarter.

TO GANGER ELLEVE: Ante Vitaic måtte til pers fra straffemerket to ganger, og var skråsikker begge gangene. Det var nok like greit, for HamKam trengte straffene for å slå Lyn i kveld. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
TO GANGER ELLEVE: Ante Vitaic måtte til pers fra straffemerket to ganger, og var skråsikker begge gangene. Det var nok like greit, for HamKam trengte straffene for å slå Lyn i kveld. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

Vegar Bjerke ble lagt i bakken av Magne Simonsen, og Ante Vitaic var skråsikker i duell med Eddie Gustafsson.

Bare Lyn etter scoringen

Etter dette var imidlertid HamKam stort sett et sørgelig syn. Gutta fra Hamar har scoret først i 11 kamper denne sesongen, men kun vunnet fire av dem, og i førsteomgangen mot Lyn skulle de gi fra seg en ledelse igjen.

Lyn vartet opp med sin sedvanlige kontringsfotball, og ti minutter før pause var det Theodor Elmar Bjarnason som skulle utlikne på Briskeby.

Erling Knudtzon skjøt fra atten meters hold, ballen gikk i en HamKamforsvarer og trillet til Bjarnason på vei inn i feltet, og islendingen knallet ballen i motsatt hjørne.

Fra Aalesund kom meldingene om hjemmeledelse, og det så stygt ut for HamKam - som ikke skapte noenting.

Holmen sløste og sløste

Lyn var derimot sjanseprodusent nummer en etter pause, og Kim Holmen terroriserte HamKam-forsvaret med sine stadige løp i bakrom.

Dessverre for Oslo-laget mangler Holmen ofte én viktig egenskap: Målteft.

For Holmen kom alene med målvakt Jon Masalin gang på gang i andreomgangen, men ved hver eneste anledning var det en litt for ufølsom berøring, eller en litt for upresis avslutning som sto i veien for et Lyn-ledermål.

Straffeglede - selvmålsvrede

Og etter 71 minutter gikk HamKam plutselig opp i ledelsen igjen - nok en gang uten å ha skapt en sjanse.

Magne Simonsen lagde den klare straffa i første omgang, denne gangen var han mannen som lagde en litt billig en. Tommy Øren gikk i bakken etter en dødball, ble kanskje holdt så vidt av Simonsen, og HamKam fikk sin andre straffe i kampen.

- Jeg blir holdt med en gang, og så slipper han meg. Men jeg synes det er en klar straffe, sier Øren til TV 2.

Simonsen, er du uenig?

- Nei, svarer Lyn-backen på spørsmål fra TV 2.

Igjen gikk Ante Vitaic fram - og 2-1 smalt inn i venstre kryss.

Lyn hadde misbrukt sjanse på sjanse, og det var kanskje bare rett og rimelig at et selvmål skulle bringe balanse i regnskapet igjen drøye ti minutter før slutt.

Erling Knudtzon kom seg ned til dødlinja, slo lavt inn foran mål, og der taklet Frode Bjørnevik ballen i eget hjørne.

Igjen hadde HamKam gitt fra seg ledelsen, og denne gangen var det på bitreste vis.

- Jeg hadde blitt en grei syndebukk etter det selvmålet, innrømmer Frode Bjørnevik etter kampen.

Redningen fra Rwanda

Men HamKam skulle få en sjanse til - og plutselig viste Kamma den nødvendige flaksen og evnen som sjelden karakteriserer et bånnlag.

Det var to minutter igjen av kampen, og et innlegg spratt fra hode til hode inne i Lyn-feltet.

Til slutt falt ballen ned til Olivier Karekezi på elleve meter, og 25-åringen fra Rwanda nølte ikke med å dunke til, rett i nettaket bak Eddie Gustafsson.

HamKam reiste seg nok en gang, og klamrer seg fortsatt til det som finnes av håp om ny Tippeliga-kontrakt.

Aalesund vant imidlertid også, og avstanden opp til kvalikplass er fortsatt ett poeng og målforskjell fordel de oransje fra vest.

- Nå ble det tre poeng og nå skal vi holde oss, sier Frode Bjørnevik til TV 2.

LEVERANDØRER AV HÅP: Ante Vitaic scoret da det var som nesten viktigst, men det var Olivier Karekezi som satte inn det ekstremt viktige vinnermålet minutter før slutt.
MAGISK HELT: Olivier Karekezi sikret tre poeng for Kamma med sin kontante avslutning fire minutter før full tid.
DOBBEL STRAFFEEKSEKUTØR: Ante Vitaic.