- Hamkam reddes fra konkurs

Mangler bare 100 000 kroner, skriver lokalavisa.

PÅ VEI MOT REDNING: Trener Vegard Skogheim og HamKam blir trolig reddet i løpet av torsdagen. 
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
PÅ VEI MOT REDNING: Trener Vegard Skogheim og HamKam blir trolig reddet i løpet av torsdagen. Foto: Cornelius Poppe / ScanpixVis mer

(Dagbladet): HamKam mangler i realiteten bare 100 000 kroner på å reddes fra konkurs, skriver lokalavisa Hamar Arbeiderblad (HA) i dag.

I løpet av gårsdagen skal det ha dukket opp til sammen 600 000 kroner fra to ulike bidragsytere.

Den ene nødpakken er fra kraftselskapet Eidsiva og lyder ifølge HA på 300 000 kroner, som gjør at klubben nå kan betale ut lønn til alle ansatte for desember måned.

- Det er snakk om å ivareta våre investeringer. Dette er en forlengelse av den støtten vi har gitt tidligere. HamKam er en viktig og god merkevare for Innlandet, sier markedsdirektør Maren Kyllingstad til avisa.

Den andre pakken fra Ut­stil­lings­plas­sen og Knut Hage er også på 300 000 kroner, men utbetales under forutsetning av at HamKam greier å skaffe til veie resten av summen de mangler. Denne summen ble i går oppgitt til å være ca. 800 000 kroner, men ifølge HA er det riktige beløpet nærmere 700 000.

Med garantien fra Utstillingsplassen og støtten fra Eidsiva skal det i praksis altså bare mangle 100 000 kroner.

- Jeg kan ikke kom­men­te­re en­kelt­sum­mer. Det jeg kan si er at vi har som mål­set­ting å kom­me fram til en løs­ning som gjør at klub­ben kla­rer seg. Da­gen har vært pre­get av mye prat og man­ge pro­ses­ser, og vi har fått gode sig­na­ler fra næ­rings­li­vet, sier tidligere daglig leder Anders Langset, som nå fungerer som en slags redningsmann for HamKam.

Det er et nytt styre på gang i HamKam, og i dag tidlig gikk valgkomiteen i møter med noen av de største samarbeidspartnerne. Går alt etter planen, får klubben inn pengene som mangler i løpet av dagen.

I så fall kan de gå inn i 2011 med «noenlunde trygge forutsetninger», slik HamKam selv formulerte det tidligere i uka.