Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

HamKam rykket ned til 2. divisjon

Og topplagene tapte viktige poeng.

NED TIL 2. DIVISJON: HamKam rykket i dag ned fra 1. divisjon. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
NED TIL 2. DIVISJON: HamKam rykket i dag ned fra 1. divisjon. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer

|||Kampen om opprykk til eliteserien er fortsatt åpen, men søndag ble det klart at HamKam rykker ned i 2. divisjon.

HamKam var den største opprykksfavoritten før sesongstart, men har hatt en fryktelig sesong. Søndag kom det 15. tapet på 29 seriekamper med 0-1 mot Sarpsborg, og samtidig vant Tromsdalen 3-0 over Kongsvinger. Dermed er det fem poeng fram til plassen som gir fortsatt 1.-divisjonsliv.

I september klarte HamKam-styret å redde klubben fra konkurs, men den sportslige hengemyra kom de seg aldri opp av.

Øyvind Hoås scoret målet for Sarpsborg som beseglet HamKams skjebne.

Styreleder Morten Meyer i HamKam sier at de har en jobb å gjøre de kommende dagene og ukene.

- Den kommende uken vil vi bruke til å skaffe oss et best mulig beslutningsgrunnlag for de valgene vi skal gjøre. Det vil bli hektisk aktivitet fram til siste hjemmekamp på Briskeby neste søndag, sier Meyer til TV 2.

Sjokktap for Hønefoss
Bare ett av de fire lagene som kjemper om direkte opprykk vant søndag. Serieleder Hønefoss tapte 1-2 for Mjøndalen, som dermed sikret plassen. Martin Strange og Mads Hansen ble dagens menn for bruntrøyene med hver sin scoring på Nedre Eiker.

Haugesund tok seg opp i ryggen på Hønefoss med 4-0-seier borte mot fortapte Skeid. Bare to plussmål skiller i Hønefoss-favør før siste runde, men begge lagene er på opprykksplass og vil sikre eliteseriestatus med seier i siste serierunde.

Seriefinale
Sogndal og Kongsvinger er begge to poeng bak. Sogndal måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Stavanger, mens Kongsvinger kom til kort mot Tromsdalen.

Hønefoss møter Sogndal hjemme i siste serierunde, i en kamp der vinneren rykker opp. Hjemmelaget greier seg også med uavgjort.

Haugesund spiller hjemme mot Sarpsborg og vil være klar med minst ett poeng. Kongsvinger har svakest målforskjell av de fire opprykkskandidatene og må slå Mjøndalen og samtidig håpe på et Haugesund-tap.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media