SLITER ØKONOMISK: Dette bildet fra 2012  viser glade HamKam-spillere etter 1-0-kampen mot Ull/Kisa. Nå sliter klubben både sportslig og økonomisk, og i dag ble det klart at klubben har sagt opp alle i administrasjonen. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
SLITER ØKONOMISK: Dette bildet fra 2012 viser glade HamKam-spillere etter 1-0-kampen mot Ull/Kisa. Nå sliter klubben både sportslig og økonomisk, og i dag ble det klart at klubben har sagt opp alle i administrasjonen. Foto: Vegard Grøtt / NTB ScanpixVis mer

HamKam sier opp alle i administrasjonen

Kutter 4,5 årsverk.

(Dagbladet): Forrige uke ble det klart at HamKam fotball mangler 3,2 millioner kroner.

- Styret innfører umiddelbar betalingsstopp, for å sikre at klubben ikke påtar seg ytterligere økonomiske forpliktelser. Med mindre det er funnet løsninger som gir grunnlag for videre drift innen tirsdag 1. juli kl. 12.00, er det styrets plikt og begjære oppbud, sto det  pressemeldingen klubben sendte ut.

- Jeg vil på styrets vegne beklage at vi ikke har klart å skape et bedre økonomisk fundament for å ta klubben videre. Vi kan ikke ivareta forpliktelsene våre. Finnes det ingen annen løsning må vi gå til skifteretten, sa styreleder Morten Kristiansen på torsdagens pressekonferanse.

Kutter årsverk Nå skriver klubben på sine hjemmesider at de sier opp hele administrasjonen.

- Styret i HamKam fotball gjennomførte mandag 30. juni samtaler med alle ansatte i administrasjonen, som samme dag mottok oppsigelser. Det betyr i klartekst at klubben kutter 4,5 årsverk med oppsigelser fra 1. juli 2014, skriver de.

Klubben skriver videre at de har kommet til enighet med daglig leder Finn Paulsen, som er innleid gjennom firmaet Først til Mølla.

- Han har sagt seg villig til å fratre for å hjelpe klubben i den svært krevende økonomiske situasjonen man står overfor. Det jobbes videre for å se om det kan finnes en løsning for å unngå oppbud, men ingen alternativ løsning er så langt klar.

Styret i klubben har behov for litt mer tid på å komme på plass med en løsning, og har derfor valgt å forlenge fristen for endelig avgjørelse til fredag 4. juli klokken 12.00.

- Det vil ikke bli aktuelt med ytterligere utsettelse hvis det ikke foreligger en løsning, skriver klubben.