HamKam-smell mot Mjøndalen

Kamma er ikke friskmeldt.

OPPGITT: HamKam-trener Arne Erlandsen likte ikke det han så mot Mjøndalen. Foto:  Gorm Kallestad  / SCANPIX
OPPGITT: HamKam-trener Arne Erlandsen likte ikke det han så mot Mjøndalen. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

|||HamKam er ikke friskmeldt og tapte mandag 2-3 borte for Mjøndalen, til tross for to reduseringsmål på slutten.

Før kampen mot Mjøndalen hadde HamKam vunnet to seriekamper på rad. Opprykksfavoritten før sesongstart så ut til å være tilbake på vinnersporet igjen etter en elendig start. Men på Nedre Eiker møtte HamKam et lag som nekter å tape hjemme.

Kampens første nettsus kom etter 22 minutter. HamKam-keeper Ivar Rønningen sto utenfor 16-meterfeltet og måtte heade unna ballen. Men Mjøndalen-spissen Erik Midtgarden snappet opp ballen og lobbet den i mål fra 20 meter.

Hjemmelaget økte ledelsen til 2-0 snaut kvarteret senere da Glenn Hilleren enkelt headet ballen i mål etter hjørnespark. Hilleren gjorde nærmest en kopi da han i det 53. minutt headet inn en 3-0-ledelse for Mjøndalen.

På slutten satte HamKam i gang en ordentlig sluttspurt som resulterte i to reduseringer av innbytter John Anders Rise og Markus Ringberg. Men bortelaget våknet for seint og tapte alt i alt fortjent.

- Blir et rotterace HamKam-trener Arne Erlandsen er lite tilfreds med det laget hans gjorde ute på matta.

- Jeg er misfornøyd med prestasjonen. Vi hadde sjanser nok til å utligne og i alle fall dra hjem med en uavgjort. Men uansett var ikke lagets prestasjon akseptabel, sier Erlandsen til NTB.

Etter ni kamper står HamKam med tretten poeng og ligger på femteplass. Erlandsen er skuffet over at klubben ikke har vunnet flere poeng.

- Vi skulle gjerne hatt flere poeng. Det blir et rotterace om opprykksplassene. Vi kommer sterkere tilbake og vil hevde oss i toppen, understreker HamKam-treneren.

Målrik Bryne-kamp Før kampen mot Moss ble Mons Ivar Mjelde presentert som ny Bryne-trener. Mjelde så kampen fra tribunen og ble vitne til et målrikt oppgjør.

Etter 20 minutter ledet Bryne 2-0, men Moss kjempet seg tilbake i kampen med en redusering ti minutter før pause. Utligningen kom fire minutter ut i andre omgang.

Hjemmelaget prøvde å riste av seg gjestene med å gå opp i ledelsen nok en gang, men Moss slo tilbake og utlignet til 3-3. Kenneth Kvalheim scoret alle tre målene for bortelaget. Bryne ligger dermed fortsatt på nedrykksplass sammen med Skeid.

Sogndal slo Tromsdalen 3-0 og leder for øyeblikket 1. divisjon med lik poengsum som Kongsvinger. Men laget fra Hedmark har én kamp mindre spilt. Sogndals mål ble satt inn av Ulrik Flo, Anders Stadheim og Tarjei Dahle.

(NTB)