Hamkam-styret varsler konkurs

Mangler 3,2 millioner.

NÆR UNDERGANG: HamKam - her under et en kamp i 1. divisjon for to år siden - står i fare for å bli fjernet fra fotballkartet. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
NÆR UNDERGANG: HamKam - her under et en kamp i 1. divisjon for to år siden - står i fare for å bli fjernet fra fotballkartet. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

• Pressemeldingen fra klubben: Begjærer oppbud uten friske penger

1. divisjonsklubben HamKam sliter ikke bare sportslig, og nå varsler styret i klubben om konkurs. Klubben mangler 3,2 millioner kroner.
Problemene har nærmest stått i kø for Hamar-klubben som i fjor spilte seg til kvalifisering til eliteserien.

Først valgte trener Vegard Skogheim å trekke seg, så har det bare gått verre og laget har bare kapret fem poeng på 15 kamper denne sesongen og ligger desidert sist.

- Styret innfører umiddelbar betalingsstopp, for å sikre at klubben ikke påtar seg ytterligere økonomiske forpliktelser. Med mindre det er funnet løsninger som gir grunnlag for videre drift innen tirsdag 1. juli kl. 12.00, er det styrets plikt og begjære oppbud, heter det i en pressemelding.

Beklager - Jeg vil på styrets vegne beklage at vi ikke har klart å skape et bedre økonomisk fundament for å ta klubben videre. Vi kan ikke ivareta forpliktelsene våre. Finnes det ingen annen løsning må vi gå til skifteretten, sa styreleder Morten Kristiansen på torsdagens pressekonferanse.

Klubben har slitt økonomisk de fem siste sesongene, men foran denne sesongen var optimismen igjen stor, ettersom man hadde klart å nedbetale gjeld og hadde en positiv egenkapital.

Alt har derimot gått imot Kamma, og skadesituasjonen er helt unormalt. Man valgte å ansette danske Peter Sørensen som trener etter Skogheim, men han har hatt alt enn et godt fundament å bygge et lag på.

- Han har hatt ekstremt dårlige vilkår. Fem til sju spillere har til en hver tid vært indisponible. Det er helt uvanlig, sa Kristiansen som ikke vil skylde på treneren i situasjonen som klubben har kommet opp i.

Umulig å berge plassen Kristiansen forklarte at klubben nå ser det for umulig å berge plassen i 1. divisjon, og at man mangler ca. 1,2 millioner kroner i sponsorsalg. Man mangler også ca. 1 million kroner i billett- og andre inntekter.

Dessuten vil man få 1 million kroner mindre enn budsjettert av medieavtalen som en 16.-plass på tabellen gir.

- Vi har sett på kostnadskutt og kommet til at vi kan spare inn mellom 800.000 og 2 millioner kroner. Dette innebærer oppsigelser, lønnskutt og inngåelser av nye kontrakter. Det er mange brikker som må på plass slik at anslaget vil sprike.

- Vi kan ikke drive på kreditors regning og ser ikke grunnlag for videre drift, sa Kristiansen. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer