HamKam-supporterne raser mot Førsund

Så hockeykamp i VIF t-skjorte.

(Dagbladet.no) Briskebybanden raser etter at Arnar Førsund ble observert på hockeykamp ikledd en Vålerenga t-skjorte.

- Han bør ha en god forklaring på hvorfor han flyr rundt med Vålerenga-drakt på seg. Selv om han er på ishockeykamp, sier leder for Briskebybanden, Uno Solberg, til Hamar Arbeiderblad.

Førsund skjønner ikke at folk reagerer og presiserer at det var en t-skjorte, ikke en fotballdrakt.

- Det er ikke en fotballdrakt, men en t-skjorte jeg fikk engang. Jeg skjønner at det kan sees feil og dersom supportere nå vil legge meg for hat, så er det lite jeg kan gjøre med det. Men i mine øyne hadde altså dette ingenting med fotball å gjøre. Dette dreide seg utelukkende om hockey, sier Førsund.

HamKams verste fiende

Solberg mener at det har ingenting å si om det var en t-skjorte eller drakt.

- Det ser da vitterlig ut som en fotballdrakt han går med. Arnar Førsund er ansatt i HamKam og hever sin lønn blant annet på grunn av sponsorer. Nå går han rundt og reklamerer HamKams verste fiende og deres sponsor. Det synes jeg ingenting om, sier Solberg.

- Greit nok at han er tidligere VIF-spiller, men han er HamKam-spiller nå, presiserer Solberg.

I HARDT VÆR: Arnar Førsund får sterk kritikk etter å ha gått på hockeykamp i VIF t-skjorte. Foto: SCANPIX
I HARDT VÆR: Arnar Førsund får sterk kritikk etter å ha gått på hockeykamp i VIF t-skjorte. Foto: SCANPIX Vis mer

Vil gå ut over populartiteten

Solberg tror «stuntet» vil gå ut over populariteten til Førsund.

- Dette er ikke et godt signal å gi. Han kunne fint gått på den kampen uten drakt på seg. Jeg ville forstått det om klubben og sponsorer reagerer på dette, sier Solberg.

Førsund skjønner ikke folks reaksjoner.

- Det hadde ingenting med fotball å gjøre. Jeg var der for å støtte Vålerenga Ishockey - et lag jeg har holdt med siden jeg var barn. Det hadde vært noe helt annet om jeg dukket opp slikt på en fotballkamp, sier Førsund til avisen.

Trener Arne Erlandsen mener at saken er blåst opp, men synes at Førsund kunne valgt en annen arena å bruke t-skjorten på.

- Det er kanskje ikke så lurt å få i Hamar OL-amfi med slikt på seg. Man skal ikke undervurdere følelsene til supporterne, men samtidig må man akseptere at spillere må få lov til å være supportere av andre lag i andre idretter, sier Erlandsen til Hamar Arbeiderblad.

HamKam-supporterne raser mot Førsund