Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

HamKam tapte for ti Hønefoss-menn

Tabellpila peker samme vei som økonomi-pila.

TAPTE: Adem Güven, daglig leder Tor Rullestad, og Juha Pasoja hadde nok en tung dag på Briskeby Gressbane tirsdag kveld.
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
TAPTE: Adem Güven, daglig leder Tor Rullestad, og Juha Pasoja hadde nok en tung dag på Briskeby Gressbane tirsdag kveld. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer

|||

Hønefoss fikk en spiller utvist tidlig, ble trykket tilbake og lå under, men slo HamKam 2-1 på bortebane og inntok tabelltopp i 1. divisjon.

To poeng foran Kongsvinger og tre foran Haugesund troner Hønefoss på opprykksplass til eliteserien, men det var sportslig og økonomisk kriserammede HamKam som styrte det meste av kampen tirsdag.

Hønefoss-spiller Thomas Solvoll ble sendt av banen med rødt kort før det var spilt 20 minutter. Han meide ned Adem Güven, som var gjennom.

HamKam skapte store sjanser både før og etter utvisningen, men det sto 0-0 til pause. Hønefoss var også nær scoring, da Christer Ellefsen nikket i tverrliggeren.

Publikum på Briskeby trodde det konkurstruede hjemmelaget var på vei mot tre poeng da Marius Gullerud scoret på innlegg fra Jon Anders Rise i det 48. minutt, men bare sekunder senere utlignet Andreas Tegström.

HamKam presset videre i jakt på et ledermål, og skapte flere store sjanser. Men snaut ti minutter før slutt pådro Vegar Bjerke seg sitt annet gule kort, og dermed var det ti mot ti.

Det mestret gjestene best, og Fridjof Seeberg nikket inn vinnermålet for Hønefoss på en kontring to minutter før slutt.

Mens Hønefoss ligger an til opprykk, har HamKam bare fire lag bak seg på tabellen. 

HamKam er fortsatt ikke reddet fra konkurs, men daglig leder Tor Rullestad sa til NTB tirsdag kveld at en avklaring kan være veldig nær.

- Jeg skulle gjerne fortalt deg at vi var i mål, men slik er det ikke. Vi er ved målsnøret, men venter på en avklaring som ligger utenfor vår kontroll, sa Rullestad etter at Hønefoss hadde slått hamarklubben 2-1 hjemme på Briskeby tirsdag kveld.

2711 tilskuere så kampen. Det var litt færre enn HamKam hadde håpet på, men det er ikke avgjørende for hvorvidt klubben reddes fra konkurs eller ikke.

- Vi er like optimistiske nå som vi var mandag kveld, og jeg håper tilbakemeldingen vi venter på kommer snart. Det er ikke sikkert det er snakk om mer enn timer, og kanskje vi vet mer før midnatt, men nøyaktig når det skjer, kan jeg ikke si akkurat nå, sa Tor Rullestad til NTB.

(NTB)


FRUSTRASJON: Ham-Kam-spilleren Arnar Førsund sparker til drikkeflaskene etter 1-2 tapet for Hønefoss tirsdag kveld. I tillegg til å være på randen av konkurs nærmer Ham-Kam seg faretruende bunnen av 1. divisjon.
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
FRUSTRASJON: Ham-Kam-spilleren Arnar Førsund sparker til drikkeflaskene etter 1-2 tapet for Hønefoss tirsdag kveld. I tillegg til å være på randen av konkurs nærmer Ham-Kam seg faretruende bunnen av 1. divisjon. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling