Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

HamKam trenger to millioner innen mandag

Ellers blir det kroken på døra.

I TRØBBEL: HamKam mangler minimum to millioner kroner til for å kunne gjøre opp for seg ut året, med tanke på lønninger, strøm og liknende. Dette bildet er fra etter nedrykket i fjor.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
I TRØBBEL: HamKam mangler minimum to millioner kroner til for å kunne gjøre opp for seg ut året, med tanke på lønninger, strøm og liknende. Dette bildet er fra etter nedrykket i fjor. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no): I går kom det fram at Lyn trenger garantier på 17 millioner kroner i løpet av de neste 18 dagene for å holde seg flytende.

Men det er flere som har akutte økonomiske problemer i norsk fotball. Nå varsler HamKam at de trenger umiddelbar hjelp.

Ifølge Hamar Arbeiderblad mangler klubben fire millioner kroner på å gjøre for seg ut året, og med bare to millioner skaffet til veie, trenger HamKam to millioner til - og fort.

- Får vi ikke til dette innen styremøtet mandag kveld klokka 19.00, vil vi begjære oppbud. Vi ser på det som det eneste forsvarlige, og vil ikke våge noe annet. Styrelederne kan stille sine plasser til disposisjon og la andre som tror de kan gjøre en bedre jobb ta over, men mitt råd som daglig leder er å ikke fortsette, sier daglig leder Tor Rullestad til lokalavisa.

Dermed kan HamKam være historie i løpet av drøyt tre dager.

- Hvis noen mener HamKam er viktig, må de melde seg. Det er nå eller aldri. Dette er ingen trussel, men styret må bare se realitetene. Vi mener vi har gjort det vi kan, men vi klarer ikke trylle en krone til fire. Vi mangler to millioner for å drive klubben ut året, sier Rullestad.

Også sportslig har HamKam slitt i sesongen som egentlig skulle gitt dem en snarlig retur til toppen i norsk fotball. Opprykksambisjonene har måttet vente, og med åtte kamper igjen er klubben langt nærmere nedrykkstriden enn opprykkstriden.

De økonomiske problemene tillegges redusert budsjett, manglende spiller- og eiendomssalg og at den ønskede publikumsoppslutningen har uteblitt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media