Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

HamKam trolig reddet fra konkurs

- Kommer i mål i kveld eller i morgen.

PÅ RUMPA: HamKam hadde kniven på strupen, og det gjaldt å skaffe nesten to millioner i løpet av få dager, for å kunne fortsette driften. Nå er de nesten i mål.
Foto:  Gorm Kallestad  / SCANPIX
PÅ RUMPA: HamKam hadde kniven på strupen, og det gjaldt å skaffe nesten to millioner i løpet av få dager, for å kunne fortsette driften. Nå er de nesten i mål. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no): HamKam hadde kniven tett innpå strupen før kveldens styremøte i Hamar. Før helga manglet 1,3 millioner som måtte være på plass innen kl. 19 i dag, minstesummen for å sikre driften ut sesongen.

Dersom ikke pengene kom på plass varslet styreledelsen at klubben ville begjære oppbud og slå klubben konkurs.

Med seks timer igjen til styremøte manglet klubbledelsen 650 000 kroner, men i kveld nærmer det seg: HamKam ser ut til å makte å skaffe nok til å kunne holde hodet over vannet.

Mangler noen avklaringer
- Styrene i HamKam Fotball og HK Sport AS, har god tro på at vi i løpet av morgendagen vil få på plass en finansieringsløsning. Det gjenstår imidlertid noen avklaringer for å få på plass en finansieringsløsning som forutsatt, skriver klubben i en pressemelding i kveld.

Dermed kan HamKam også møte til kamp mot Hønefoss i morgen.

- Det mangler fortsatt noen avklaringer vi trenger kvelden og morgendagen til å håndtere, utdyper daglig leder Tor Rullestad overfor Dagbladet.

- Jeg får sitere styrelederen min, nå er vi over 50 prosent sikre på å kunne fortsette, og ved kampstart mot Hønefoss i morgen håper vi å kunne si at vi er helt i mål. Vi har gitt oss selv morgendagen til å fullføre alt, sier Gullerud, som legger til at et stort tilskueroppmøte til den kampen vil være veldig nyttig.

Rullestad forteller at det har rent inn bidrag i hele kveld, og at klubben er ydmyke med tanke på hjelpen som har kommet.

- Vi er takknemlige for den fantastiske støtten vi har fått og det glødende engasjementet som er skapt de siste dagene, sier han.

Vurderte å pantsette huset
- Hvis noen mener HamKam er viktig, må de melde seg. Det er nå eller aldri. Dette er ingen trussel, men styret må bare se realitetene. Vi mener vi har gjort det vi kan, men vi klarer ikke trylle en krone til fire. Vi mangler to millioner for å drive klubben ut året, sa daglig leder Tor Rullestad før helga, før han varslet at han vurderte å pantsette huset om det måtte til.

Det slipper han trolig nå.

- Ja heldigvis. Det ser ut som jeg slipper det, og det er sikkert de hjemme glade for, sier HamKam-lederen til Dagbladet.

Det er altså fortsatt store utfordringer HamKam står overfor, selv om de akutte nå ser ut til å være løst. De økonomiske problemene tillegges redusert budsjett, manglende spiller- og eiendomssalg og at den ønskede publikumsoppslutningen har uteblitt.

Også sportslig har HamKam slitt i sesongen som egentlig skulle gitt dem en snarlig retur til toppen i norsk fotball. Opprykksambisjonene har måttet vente, og med åtte kamper igjen er klubben nærmere nedrykkstriden enn opprykkstriden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling