HamKam utklasset Bryne på bortebane

Holder seg inne i kampen om mulig opprykk.

Hamarkameratene holder seg inne i kampen om topplassering og mulig opprykk fra 1. divisjon etter en sterk 3-0-seier på bortebane mot Bryne mandag kveld.

Gjestene fra Hedmark gikk opp i ledelsen allerede etter sju minutters spill ved Kristoffer Hagen. Midtbanespilleren fikk enkelt løpe forbi vertenes forsvar og plasserte ballen forbi målvakt Anders Kristiansen.

Alle fotballspillere vet at et baklengsmål rett før pause kan være ekstra tungt å svelge. Det ble det åpenbart for Bryne også, som lenge presset for utligning, da HamKam og John Anders Rise kontret inn kveldens andre for bortelaget i det 43. spilleminuttet.

Om ett baklengsmål rett før pause er tungt å komme tilbake fra, er to minst et hakk verre. Akkurat det skulle hjemmelaget få oppleve da Vegar Landro ble rundlurt av Pål Alexander Kirkevold på overtid i første omgang. Angriper Kirkevold satte inn HamKams tredje allerede før det var spilt et minutt av annen omgang og kvelte langt på vei all spenning.

Bryne forsøkte å legge om formasjonen i jakt på en oppmuntrende redusering, men lyktes ikke. Vertene mistet etter hvert troen. HamKam kunne kontrollere inn tre poeng som betyr at klubben ligger på 5.-plass i 1. divisjon, henholdsvis seks og fem poeng bak topplagene Sandnes Ulf og Ranheim.

For Bryne ser det mørkere ut etter en ny skuffende kamp på eget gress. Klubben som før sesongen var tippet som opprykkskandidat er nummer åtte og har ti poeng opp til toppen. Jærbuene har kun vunnet tre av ti kamper på Bryne stadion så langt i 1. divisjon.

(NTB)